Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Σουηδία: «Παγώνει» το εμβόλιο της Moderna για τους κάτω των 30 ετών


 Το εμβόλιο της Moderna για τους κάτω των 30 ετών «παγώνει» η Σουηδία για προληπτικούς λόγους.

Την αναστολή της χορήγησης του εμβολίου της Moderna για τον κορονοϊό στις ηλικίες κάτω των 30 ετών αποφάσισαν οι Αρχές της Σουηδίας, επικαλούμενες «ενδείξεις για αυξημένο κίνδυνο παρενεργειών».

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές Αρχές της Σουηδίας, σταματά προσωρινά η χρήση του εμβολίου της Moderna για τους κάτω των 30 ετών για προληπτικούς λόγους.

Οι σουηδικές Αρχές, σε ανακοίνωσή τους, κάνουν λόγο για «ενδείξεις για αυξημένο κίνδυνο παρενεργειών, όπως φλεγμονή του καρδιακού μυός (σ.σ. μυοκαρδίτιδα) ή του περικαρδίου (σ.σ. περικαρδίτιδα)».

«Η Δημόσια Υπηρεσία Υγείας αποφάσισε να σταματήσει προσωρινά τη χρήση του εμβολίου της Moderna Spikevax για όσους έχουν γεννηθεί το 1991 και μετά, για λόγους πρόληψης» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Σύμφωνα με τις υγειονομικές Αρχές της Σουηδίας, ο κίνδυνος φαίνεται να συνδέεται κυρίως με τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Moderna.
Εντούτοις, όπως σημειώνουν, ο κίνδυνος εμφάνισης παρενεργειών, μετά το εμβόλιο, είναι «πολύ μικρός».
Σημειώνεται ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) συστήνει τη χορήγηση του εμβολίου της Moderna για τον κορονοϊό σε ηλικίες 12 - 17 ετών. Ήδη από τον Ιανουάριο, άλλωστε, έχει ανάψει το «πράσινο φως» για τη χορήγηση του εμβολίου στους άνω των 18 ετών.
Πάντως, μέχρι στιγμής, η χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου δεν έχει επεκταθεί σε παιδιά και εφήβους, καθώς στην Ευρώπη χρησιμοποιείται το εμβόλιο της Pfizer.

Σε ό,τι αφορά τις πιθανές παρενέργειες του εμβολίου, οι σουηδικές Αρχές αναφέρουν ότι τα συμπτώματα στην καρδιά «συνήθως υποχωρούν από μόνα τους», αλλά τα περιστατικά πρέπει να αντιμετωπιστούν από γιατρό.
Ο κορυφαίος επιδημιολόγος της Σουηδίας Άντερς Τέγκνελ, σημείωσε ότι οι Αρχές «παρακολουθούν στενά την κατάσταση και αναλαμβάνουν δράση άμεσα, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι οι εμβολιασμοί κατά της COVID-19 είναι πάντα όσο πιο ασφαλείς γίνεται και ταυτόχρονα παρέχουν αποτελεσματική προστασία».
«Όσοι έχουν εμβολιαστεί προσφάτως, με την πρώτη ή τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Moderna, δεν χρειάζεται να ανησυχούν, γιατί ο κίνδυνος είναι πολύ μικρός, αλλά είναι καλό να γνωρίζουν ποια συμπτώματα πρέπει να προσέξουν» επεσήμανε ο ίδιος.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις