Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

«Νύφες του ISIS» στην Ελλάδα; – Η αποκάλυψη εταιρείας – βιτρίνας και οι έρευνες


 Έρευνα-βόμβα για την ανακάλυψη θυλάκων τζιχαντιστών εντός της Ελλάδας και κυρίως για το εάν υπάρχουν «νύφες του ISIS», βρίσκεται σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη των διωκτικών αρχών που επικαλείται η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο», υπάρχουν πληροφορίες για την ύπαρξη και ενδεχομένως δράση γυναικών που έχουν ασπαστεί τον ισλαμισμό και βρίσκονται στη χώρα μας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ερευνάται η ύπαρξη «νυφών του ISIS» από άλλες χώρες στην Ελλάδα, είτε ακόμη και Ελληνίδων οι οποίες θέλουν να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος και να γίνουν «νύφες» των Ταλιμπάν.

Στην ΕΛ.ΑΣ. και ειδικά στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας έχει σημάνει συναγερμός για ένα τέτοιο ενδεχόμενο και γίνονται συνεχείς έρευνες γύρω από την υπόθεση.

Η κατάσταση βρίσκεται στο «κόκκινο» ειδικά μετά την πρόσφατη σύλληψη 34χρονου Ιρακινού ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα από το 2018, περνούσε απαρατήρητος, έχοντας σύζυγο και 4 παιδιά και ζητώντας πολιτικό άσυλο.

Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε ο Ιρακινός αναζητούνταν ως σημαίνον μέλος του ISIS, ενώ δόθηκε στη δημοσιότητα και οπτικοακουστικό υλικό στο οποίο φαίνεται να συμμετέχει με όπλα σε εκδηλώσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ εκτιμούν ότι ενδεχομένως στην Ελλάδα βρίσκονται θύλακες Ταλιμπάν, ορισμένοι εκ των οποίων και ακραίοι, οι οποίοι πέρασαν τα σύνορα τα προηγούμενα χρόνια τα σύνορα μαζί με τα καραβάνια των προσφύγων.

Ίσως κάποιοι από αυτούς να προσηλυτίζουν κορίτσια τα οποία θα μπορούσαν να ενταχθούν στις τάξεις του ISIS ως «νύφες» των στρατιωτών του Χαλιφάτου κι αφού πρώτα ασπαστούν τον μουσουλμανισμό.

Αποκάλυψη εταιρείας – βιτρίνας

Οι πληροφορίες της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» κάνουν λόγο για έρευνες που έγιναν και για την αποκάλυψη μιας εταιρείας – βιτρίνας, πίσω από την οποία κρύβονται άνθρωποι που εμπλέκονται με τον ISIS κι ενδεχομένως «νύφες» που προετοιμάζονται για την ενσωμάτωσή τους στο ισλαμικό χαλιφάτο.

Η συγκεκριμένη εταιρεία ωστόσο πρόκειται για «σφραγίδα», στην οποία δεν εμφανίζονται φυσικά πρόσωπα, αλλά μόνο ένα… κινητό τηλέφωνο. Ένα κινητό το οποίο δείχνει να είναι απενεργοποιημένο και να μην αφήνει προς το παρόν… ίχνη. Σε κάθε περίπτωση οι Αρχές προσπαθούν να ταυτοποιήσουν το τηλέφωνο για να βρουν ποιοι μπορεί να κρύβονται πίσω από αυτό και τις επιδιώξεις τους.

Ανώτατοι υπηρεσιακοί παράγοντες έλεγαν στα «ΝΕΑ» ότι προς το παρόν υπάρχουν μόνο ενδείξεις και κάποιες ανώνυμες καταγγελίες. Θα είναι ωστόσο πρωτόγνωρο να βρούμε Ελληνίδες, μικρά κορίτσια που στρατολογούνται από τους Ταλιμπάν και θέλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα μας και να ενταχθούν σε κάποιο στρατόπεδο ισλαμιστών

Οι Αρχές ερευνούν επίσης «περίεργα» ταξίδια σε μουσουλμανικές χώρες καθώς και συνομιλίες που ενδεχομένως να υποκρύπτουν συνεννοήσεις, προπαγάνδα και προσηλυτισμό γυναικών ή ανδρών.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις