Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Τα επικίνδυνα παιχνίδια της κυβέρνησης με την χρήση Στρατού για «εσωτερική ασφάλεια» - Τι είχε γίνει το 2004 & το 2008

 


Επικίνδυνο εναγκαλισμό με την ιδέα της χρήσης του Στρατού σε αποστολές εσωτερικής ασφάλειας επιδεικνύει η κυβέρνηση με την απόφασή της να χρησιμοποιήσει... στρατιωτικές δυνάμεις για να κλείσει τις προσβάσεις στην λεωφόρο Κηφισού και στην λεωφόρο Ποσειδώνος «για λόγους ασφαλείας έναντι της επερχόμενης επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών»!

Σε μία αποστολή στην οποία χρειάζεται απλά ενημέρωση των πολιτών από τα ΜΜΕ και 30-40 περιπολικά της Αστυνομίας, ανακοίνωσαν ότι θα βγάλουν τον Στρατό, για να κάνει, τι; Να εκτελέσει αποστολές αποκλεισμού των οδών και των δρόμων; Αυτό έχει κριθεί από το Σύνταγμα του 1975 ότι δεν μπορεί να συμβεί!

Κανείς δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τον Στρατό σε τέτοιες αποστολές. Ακόμα και το 2004 στην Ολυμπιάδα ο Στρατός χρησιμοποιήθηκε επικουρικά, ως μονάδες επαγρύπνησης και ενημέρωσης της Αστυνομίας. 

Το ερώτημα είναι γιατί προτάσσουν τον Στρατό; Η αδελφή του πρωθυπουργού, η Ν.Μπακογιάννη, το 2008 είχε προτείνει το ίδιο, να εκτελέσει ο Στρατός επιχείρηση εσωτερικής ασφάλειας σε μια απείρως σοβαρότερη κατάσταση, την εξέγερση και τις βιαοπραγίες ακροαριστερών ομάδων στα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν τον θάνατο του 15χρονου Γρηγορόπουλου, αλλά τότε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δ.Γράψας αρνήθηκε «κάθετα».

Και αρνήθηκε γιατί, όπως είχε τονίσει εκείνη την  τότε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΣ, μετέπειτα υπαρχηγός του Στρατού και σήμερα απόστρατος αντιστράτηγος Δ.Μπονώρας στον διευθυντή του pronews.gr Τάσο Γκουριώτη σε μία συνομιλία της οποίας το περιεχόμενο μπορεί να αποκαλυφθεί μετά από 13 χρόνια και την αποστρατεία του καλού αξιωματικού: «Δεν υπάρχει καμία νομική πρόβλεψη. Και αν συμβεί κάτι, επίσης δεν υπάρχει καμία νομική κάλυψη για τα στελέχη του Στρατού. Δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με τίποτα περισσότερο από την άμυνα της χώρας, γιατί, εκτός του ότι δεν είναι νόμιμο θα βρεθούμε εκτεθειμένοι. Κανείς δεν πρόκειται να μας καλύψει»!

Ο πρώην εκπρόσωπος της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος, αναφερόμενος στο γεγονός επίσης επιβεβαίωσε πως «Κάποιοι είχαν εισηγηθεί στον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να βγάλει τον Στρατό στους δρόμους της Αθήνας για να αντιμετωπίσει την έκρυθμη κατάσταση με τα καθημερινά επεισόδια και τους βανδαλισμούς».

Και αν τότε υπήρχε βάσιμη δικαιολογία, αλλά νομική αδυναμία να χρησιμοποιηθεί ο Στρατός σε καθήκοντα φύλαξης, πώς τώρα βγάζουν τον Στρατό γιατί... έβρεξε πολύ και θέλουν να κλείσουν δύο δρόμους; 

Ποιος νομίζει ότι μπορεί να χρησιμοποιεί τον Στρατό σε τέτοιες αποστολές;

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις