Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Τεράστια νίκη κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στον Καναδά: Πώς Έλληνες βουλευτές έβαλαν «στοπ» στον Τ.Τρυντώ


 Τεράστια νίκη κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών και των εκπαιδευτικών πέτυχε το κόμμα Νew Blue Party στο Οντάριο του Καναδά που ιδρυτής του και πολιτικός αρχηγός του είναι ο Έλληνας ομογενής Τζιμ Καραχάλιος.

Το κόμμα κατόρθωσε να επιτύχει την καταψήφιση του νομοσχεδίου 12 που προβλέπει υποχρεωτικό εμβολιασμό για τον COVID-19 για τους τομείς της εκπαίδευσης και της υγειονομικής περίθαλψης στο Οντάριο. Το νομοσχέδιο καταψηφίστηκε σε δεύτερη ανάγνωση στο επαρχιακό κοινοβούλιο.

Η Μπελίντα Καραχάλιος, σύζυγος του Έλληνα ομογενούς, παρότι ήταν μοναδική βουλευτής του Νέου Μπλε Κόμματος, μένοντας μόνη στην κοινοβουλευτική μάχη, κατάφερε να ευαισθητοποιήσει το κοινό και να ζητήσει από τους ψηφοφόρους να πιέσουν τους βουλευτές τους για να απορριφθεί το νομοσχέδιο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, η ίδια και τo Νew Blue Party πέτυχαν να σταματήσουν τους διεθνιστές του πρωθυπουργού του Καναδά, Τζάστιν Τρυντώ, έστω για την ώρα!

Η Μπελίντα Καραχάλιος, MPP είναι μια Καναδή πολιτικός που υπηρετεί επί του παρόντος ως μέλος του επαρχιακού κοινοβουλίου στην Νομοθετική Συνέλευση του Οντάριο Η Καραχάλιος αρχικά εξελέγη στις επαρχιακές εκλογές του 2018 ως μέλος του «Προοδευτικού Συντηρητικού Κόμματος του Οντάριο». Αποβλήθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του PC τον Ιούλιο του 2020 επειδή καταψήφισε το νομοσχέδιο 195, το οποίο θα επέτρεπε στην επαρχιακή κυβέρνηση να επεκτείνει τις εξουσίες περιορισμούς της ελευθερίας για έως και δύο χρόνια χωρίς να συμβουλευτεί το νομοθετικό σώμα, και τώρα είναι μέλος του Νέου Μπλε Κόμματος του Οντάριο, του οποίας ηγείται ο σύζυγός της, Έλληνας ομογενής, Τζιμ Καραχάλιος.

Η Belinda υποστηρίζει ότι το νομοσχέδιο 12 (Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί COVID-19 στο νόμο για τους τομείς της εκπαίδευσης και της υγείας, 2021) θα συνεχίσει την καταστροφή της οικονομίας από την κυβέρνηση και θα επιφέρει περισσότερο διχασμό και δημιουργία φόβου.

Όπως έγραψε η ίδια στο Twitter: «Συμμετείχα στην συζήτηση για το νομοσχέδιο 12 – Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί κατά του COVID-19 για τους τομείς της εκπαίδευσης και της υγείας, 2021-. Σήμερα το μεσημέρι, το νομοσχέδιο υπέστη ήττα. Ευχαριστώ, και πάλι, όλους όσους επικοινώνησαν με το MPP τους και ζήτησαν να ψηφίσουν ΟΧΙ»!

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις