Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

«Τσεκάρουν» αντιδράσεις: Εμβόλιο ή αναστολή εργασίας - Η χώρα που δεν δίνει δικαίωμα στους εργαζόμενους να κάνουν τεστ


 Το «τέλειο πείραμα» γίνεται στην Τυνησία, καθώς σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε την Παρασκευή καθίσταται υποχρεωτικό το πάσο εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στους Τυνήσιους και σε όλους τους ξένους επισκέπτες.

Σύμφωνα με το διάταγμα, αξιωματούχοι, εργαζόμενοι, μεταξύ άλλων, υποχρεούνται να επιδεικνύουν μια κάρτα που αποδεικνύει τον εμβολιασμό τους κατά του Covid-19 για να τους επιτραπεί η είσοδος σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους εργασίας.

Η Αλβανία ετοιμάζεται να εκτοξεύσει δύο δορυφόρους στο διάστημα το '22 - «Αλβανία 1» και «Αλβανία 2»

Το πάσο θα απαιτείται επίσης για την είσοδο σε καφετέριες, εστιατόρια, ξενοδοχεία και τουριστικές εγκαταστάσεις.

Επίσης, οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που δεν έχουν εμβολιαστεί θα τεθούν σε αναστολή έως ότου παρουσιάσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Να τονίσουμε ότι εκεί δεν υπάρχει έστω η δεινή επιλογή των συνεχόμενων πανάκριβων τεστ για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους! Κατευθείαν αναστολή εργασίας.

Το πάσο εμβολιασμού θα είναι επίσης απαραίτητο έγγραφο για ταξίδια στο εξωτερικό. Το διάταγμα αναφέρει ότι οι αρχές πρέπει να παραδώσουν ένα πάσο σε κάθε άτομο που έχει εμβολιαστεί. Θα δίνεται και σε ξένους επισκέπτες που προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά την άφιξή τους στη χώρα.

Περισσότεροι από 4,2 εκατομμύρια Τυνήσιοι από τους περίπου 11,6 εκατομμύρια κατοίκους της χώρας έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του Covid-19, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Η Τυνησία τον περασμένο μήνα ήρε τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας μετά από περίπου ένα χρόνο εφαρμογής του μέτρου, καθώς μειώθηκαν τα κρούσματα του ιού.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις