Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

Τσιάρας: Μεταστέγαση των δικαστηρίων Πειραιά με αγορά ενεργειακού κτιρίου 30.000 τ.μ.


 Το Ταμείο Ανάκαμψης θα συμβάλει στην χρηματοδότηση του εγχειρήματος

Από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, που διεξήχθησαν οι εργασίες της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας ανακοίνωσε την επικείμενη μεταφορά - μεταστέγαση των δικαστηρίων του Πειραιά, με άμεση αγορά -μετά από δημόσιο διεθνή διαγωνισμό- ενός κτιρίου περίπου 30.000 τ.μ.

Οι εργασίες της Ολομέλειας έγιναν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυσή  του.

Η μεταφορά των δικαστηρίων του Πειραιά είναι ένα αίτημα αρκετών δεκαετιών και έχουν γίνει αρκετές απόπειρες μεταφοράς σε υπάρχοντα κτίρια, χωρίς όμως να ευοδώσουν.

Τώρα ο κ. Τσιάρας ανακοίνωσε ότι αναρτήθηκε ήδη στη Διαύγεια και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης η διακήρυξη του ΤΑΧΔΙΚ για την αγορά ενός συγχρόνου και ελάχιστης ενεργειακής κατανάλωσης κτιρίου περίπου 30.000 τ.μ. προκειμένου να στεγαστούν τα δικαστήρια και οι δικαστικές υπηρεσίες του Πειραιά.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Τσιάρας μετά από σειρά συσκέψεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του Πειραιά (δικαστές, δικαστικούς υπαλλήλους, δικηγόρους, δημοτική αρχή) και με την συμβολή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας το οποίο θα συμβάλει στην χρηματοδότηση του εγχειρήματος, αποφασίστηκε η λύση της άμεσης αγοράς από το ΤΑΧΔΙΚ με δημόσιο διεθνή διαγωνισμό ενός κτιρίου περίπου 30.000 τ.μ. ικανού να ανταπεξέλθει στην επιτακτική ανάγκη άμεσης και κοινής στέγασης όλων των δικαστηρίων και των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά.

Το κτίριο στο οποίο θα μεταφερθούν τα δικαστήρια του Πειραιά, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, θα μπορεί να υποστηρίξει τις νέες ψηφιακές δυνατότητες της Δικαιοσύνης και θα επέλθει, η συγκέντρωση όλων των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά σε ένα κτίριο.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις