Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Βουτιά για τα ευρωομόλογα, δεν έπεισε η Λαγκάρντ

Ισχυρές πιέσεις στο ευρωπαϊκό κόστος δανεισμού μετά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ. Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ενισχύεται 5,6 μονάδες βάσης, στο -0,09%, ενώ του αντίστοιχου ελληνικού, με άλμα 17,4 μονάδων βάσης, φτάνει στο 1,23%.

Ισχυρές πιέσεις ασκούνται στα ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα, μετά τις χθεσινές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τα σχόλια της προέδρου Κριστίν Λαγκάρντ.

Η οικονομία της ευρωζώνης συνεχίζει να ανακάμπτει δυναμικά, ωστόσο το μομέντουμ έχει μετριαστεί, τόνισε η επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας, στην οποία αποφασίστηκε η διατήρηση των επιτοκίων στα τρέχοντα μηδενικά επίπεδα. Η κα Λαγκάρντ υπογράμμισε ότι οι ελλείψεις πρώτων υλών φρενάρουν την ανάκαμψη στη μεταποίηση.

Η συζήτηση στην ΕΚΤ επικεντρώθηκε στο άλμα των ενεργειακών τιμών και του πληθωρισμού, εξετάζοντας αν θα πρέπει να υπάρξει αντίδραση από την κεντρική τράπεζα. «Μιλήσαμε για πληθωρισμό, πληθωρισμό, πληθωρισμό», σχολίασε η κεντρική τραπεζίτης, επιμένοντας πάντως ότι πρόκειται για παροδικό φαινόμενο που θα εξασθενήσει το 2022.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ενισχύεται 5,6 μονάδες βάσης, στο -0,09%, του αντίστοιχου γαλλικού κινείται ανοδικά κατά 7,1 μονάδες βάσης, στο 0,26%, του 10ετούς ιταλικού κατά 11,7 μονάδες βάσης, στο 1,10%, του αντίστοιχου ισπανικού κατά 8,2 μονάδες βάσης, στο 0,59%, ενώ του 10ετούς ελληνικού ομολόγου ενισχύεται 17,4 μονάδες βάσης και φτάνει στο 1,23%.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις