Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Υγεία της καρδιάς: Γιατρός αποκάλυψε τον κορυφαίο ξηρό καρπό για το καρδιαγγειακό σύστημα

 


Ποιος είναι ο ξηρός καρπός που κάνει καλό στην καρδιά και την υγεία μας; Διατροφολόγος αποκαλύπτει.

Για την ευεργετική επίδραση που έχουν τα κουκουνάρια στον οργανισμό μας, μίλησε ο διατροφολόγος Ευγκένι Αρζαμάστσεφ.

«Τα κουκουνάρια διατηρούν τη νεότητα και την υγεία της καρδιάς χάρη στη βιταμίνη Ε» δήλωσε ο διατροφολόγος.

«Τα κουκουνάρια είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνη Ε. Η βιταμίνη Ε έχει εξαιρετικά θετική επίδραση στο δέρμα μας και είναι το κλειδί για τη νεότητά μας» πρόσθεσε ο ειδικός στο κανάλι «Doctor 24 - Moscow 24» στο YouTube.

Τα οφέλη που έχουν οι ξηροί καρποί

Η κατάσταση του δέρματος βελτιώνεται με την κατανάλωση ξηρών καρπών, το πρόσωπο αρχίζει να λάμπει και τα μαλλιά γίνονται μεταξένια και πυκνά.

Η παρουσία μεγάλων ποσοτήτων μετάλλων στους ξηρούς καρπούς μπορεί να μειώσει το γκριζάρισμα των μαλλιών. Τα κουκουνάρια περιέχουν περισσότερο από το 60% της συνιστούμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης Ε. Δηλαδή, πρέπει να τρώτε ελάχιστα για να αναπληρώσετε την ημερήσια πρόσληψη.

Επίσης, τα κουκουνάρια είναι πλούσια σε κάλιο, μαγνήσιο και μαγγάνιο, τα οποία είναι πολύ ευεργετικά για το καρδιαγγειακό σύστημα. Το μαγγάνιο έχει ευεργετικές επιδράσεις και στην υγεία των οστών.
Ωστόσο, η υπερκατανάλωσή τους δεν ενδείκνυται διότι οι ξηροί καρποί έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες. Ο διατροφολόγος συνιστά να μην καταναλώνετε περισσότερα από 10-20 γραμμάρια την ημέρα.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις