Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ένα δημοκρατικό κράτος δεν μπορεί να βάλει με κάποιον με το ζόρι να εμβολιαστεί»


 Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, αναφέρθηκε στους αστυνομικούς και στο μεγάλο ποσοστό που παραμένει ανεμβολίαστο, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτό να βγουν σε αναστολή, όπως έγινε με τους υγειονομικούς.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης για τους ανεμβολίαστους αστυνομικούς

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης «από τους 11.000 υγειονομικούς που ήταν αρχικά ανεμβολίαστοι, 6.000 τέθηκαν σε αναστολή το Σεπτέμβριο και ακόμη δεν έχουν γυρίσει στις δουλειές τους, δηλαδή προτιμούν να μείνουν χωρίς μισθό, παρά να κάνουν εμβόλιο. Για φανταστείτε τώρα να πάμε να κάνουμε πχ υποχρεωτικό εμβολιασμό στους αστυνομικούς και στους λιμενικούς, που εκεί έχεις 30.000 με 40.000 ανεμβολίαστους και αν βάλεις το ίδιο μέτρο, πρέπει να βγάλεις 20.000 σε αναστολή. Εσείς θα παίρνατε την ευθύνη;».

Όσον αφορά τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς,ο Άδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε ότι «εκτός από τους υγειονομικούς, πουθενά στην Ευρώπη δεν έχουν επιβληθεί. Ένα δημοκρατικό κράτος δεν μπορεί να βάλει με κάποιον με το ζόρι να εμβολιαστεί».


Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τους ανεμβολίαστους, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη
Στο μεταξύ, ερωτηθείς αν θα γινόταν ένας αποκλεισμός των ανεμβολίαστων από την εστίαση ή αν θα μπορούσαν να επιβληθούν καθημερινά τεστ, ο υπουργός σημείωσε «όλα αυτά είναι ενδεχόμενα ανοιχτά, θα μπορούσαν δυνητικά να γίνουν αν η κατάσταση γίνει πολύ χειρότερη. Όλα τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση έχουν στόχο να μην επηρεάσουν τη ζωή των εμβολιασμένων που κινδυνεύουν μεν να κολλήσουν ή να νοσήσουν από κορονοϊό αλλά δεν κινδυνεύουν να πεθάνουν. Τα νέα μέτρα ξεκόλλησαν τη πορεία των εμβολιασμών καθώς έχουν οδηγήσει σε εκατοντάδες ραντεβού πρώτης δόσης».
 
Σχετικά με την απόφαση που πήρε η Σιγκαπούρη να μην καλύπτει τις ιατρικές δαπάνες ανεμβολίαστων, ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για ηθικά διλήμματα, τονίζοντας «το κράτος οφείλει να προσφέρει νοσοκομειακή κάλυψη σε κάθε ασθενή. Ο κορονοϊός έχει θέσει ορισμένα ηθικά διλήμματα που η Σιγκαπούρη προσπαθεί να αντιμετωπίσει με σκληρό τρόπο, καθώς έχουμε για πρώτη φορά ανθρώπους που οι ίδιοι επιλέγουν να ασθενήσουν, δεν τους ασθενεί ο ιός μόνος του, είναι σαν να το επιδιώκουν».

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις