Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Η απίστευτη ιστορία ενός ερημίτη: Ζει εδώ και 40 χρόνια απομονωμένος χωρίς ρεύμα και τρεχούμενο νερό

 


Εδώ και σχεδόν 40 χρόνια, ο Κεν Σμιθ έχει γυρίσει την πλάτη στη συμβατική ζωή και ζει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ή τρεχούμενο νερό σε μια καλύβα στις όχθες μιας απομονωμένης λίμνης στη Σκωτία. «Είναι μια ωραία ζωή. Όλοι εύχονται να μπορούσαν να το κάνουν, αλλά κανείς δεν το κάνει ποτέ», λέει ο ίδιος.

Δεν συμφωνούν όλοι ότι ο απομονωμένος τρόπος ζωής του, η αναζήτηση τροφής, το ψάρεμα, η συλλογή καυσόξυλων και το πλύσιμο των ρούχων του σε ένα παλιό μπάνιο σε εξωτερικό χώρο είναι κάτι το ιδανικό. Και ιδίως στην ηλικία των 74 ετών, που είναι ο ίδιος.

Η καλύβα του απέχει δύο ώρες με τα πόδια από τον πιο κοντινό δρόμο, στη λίμνη Treig. «Είναι γνωστή ως η μοναχική λίμνη. Δεν υπάρχει δρόμος εδώ αλλά ζούσαν εδώ προτού φτιαχτεί το φράγμα», λέει στο BBC.

Η κινηματογραφίστρια Λίζι Μακένζι ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με τον Κεν πριν από 9 χρόνια και στη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών τον έχει καταγράψει για το ντοκιμαντέ του BBC Scotland με τον τίτλο «The Hermit of Treig».

Η επίθεση συμμορίας που του άλλαξε τη ζωή



Ο Κεν, ο οποίος κατάγεται από το Ντέρμισαϊρ, λέει ότι ξεκίνησε να δουλεύει από την ηλικία των 15 ετών, κατασκευάζοντας πυροσβεστικούς σταθμούς.

Στα 26 του, άλλαξε η ζωή του. Μια συμμορία τον ξυλοκόπησε στη διάρκεια μιας νυχτερινής εξόδου και υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία. Για 23 ημέρες δεν είχε τις αισθήσεις του.

«Είπαν ότι δεν θα συνέλθω ποτέ. Είπαν ότι δεν θα μιλήσω ποτέ ξανά», σημειώνει. «Είπαν ότι δεν θα περπατήσω ποτέ, αλλά περπάτησα. Και τότε αποφάσισα ότι δεν θα ζήσω ποτέ με τους όρους κάποιου άλλου αλλά με τους δικούς μου», προσθέτει.

Ξεκίνησε λοιπόν τα ταξίδι και άρχισε να τον ενδιαφέρει η ιδέα της φύσης. Όταν βρέθηκε στα Χάιλαντς της Σκωτίας, ήξερε ότι είχε βρει το μέρος όπου ήθελε να μείνει. Ξεκίνησε λοιπόν να φτιάχνει την καλύβα του…

Τέσσερις δεκαετίες αργότερα, ζει ακόμη σε εκείνη την καλύβα, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, τρεχούμενο νερό ή αέριο και σίγουρα χωρίς σήμα κινητού τηλεφώνου.

Καλλιεργεί λαχανικά και μαζεύει μούρα, όμως η κύρια πηγή για την τροφή του έρχεται από τη λίμνη. «Αν θέλεις να μάθεις πώς να ζεις μια ανεξάρτητη ζωή, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να μάθεις να ψαρεύεις», λέει.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις