Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Μπουκιές κουνουπιδιού σε κουρκούτι / Cauliflower pakoras - Γεύσεις Ινδίας - Indian Flavours

 


Υλικά:

1 φλιτζάνι αλεύρι ρεβιθιού

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι καλαμποκιού  

1 μεσαίου μεγέθους κουνουπίδι, κομμένο σε μικρά μπουκετάκια

1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες (ζουλιέν)

1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι μάραθου

1 πράσινο τσίλι, ψιλοκομμένο

1 ίντσα φρέσκια πιπερόριζα, ψιλοκομμένη

λίγα φύλλα κάρυ, ψιλοκομμένα

1 χούφτα φύλλα κόλιανδρου, ψιλοκομμένα

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

¾ φλιτζάνι νερό

Λάδι

Προετοιμασία:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα 2 αλεύρια με τους σπόρους μάραθου, το πράσινο τσίλι, την πιπερόριζα, τα φύλλα του κάρυ, τα φύλλα του κόλιανδρου, το αλάτι και το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε σταδιακά νερό για να σχηματιστεί ένα λείο κουρκούτι, αρκετά παχύ.

Προσθέτουμε τα μπουκετάκια κουνουπιδιού στο χυλό, ανακατεύουμε καλά και προσέχουμε να είναι πλήρως επικαλυμμένα. Βάζουμε στην άκρη για 10 λεπτά.

Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε αρκετό λάδι για να τηγανίσουμε τα pakoras.

Μόλις το λάδι ζεσταθεί αρκετά, ρίχνουμε τα κομματάκια του κουνουπιδιού μέσα και τα τηγανίζουμε σε μικρές παρτίδες για περίπου 4 λεπτά, γυρίζοντάς τα ώστε να μαγειρευτούν γύρω-γύρω μέχρι να ροδίσουν.

Μόλις τελειώσουμε, τοποθετούμε τα pakoras σε χαρτί κουζίνας, για να στραγγίξουμε το περιττό λάδι.

Σερβίρουμε με chutney, κέτσαπ ή γιαούρτι.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ

What you need

1 cup gram flour (also called chickpea flour or besan);

2 tbsp corn flour (optional);

1 medium sized cauliflower, cut into small florets;

1 onion, sliced (julienne cut);

1 tsp fennel seeds;

1 green chilli, chopped;

1 inch fresh ginger, finely chopped;

few curry leaves, chopped;

handful of coriander leaves, chopped;

1 tsp salt;

¾ cup water;

oil.

Method

In a large bowl, combine gram and corn flour with fennel seeds, green chilli, ginger, curry leaves, coriander leaves, salt and onion. Add water gradually to form a smooth batter that is thick enough to coat the back of a spoon. Make sure the batter is not thin.

Add the cauliflower florets into the batter, mix well and make sure they are coated with the batter. Keep aside for 10 minutes.

Into a deep frying pan, heat enough oil for frying pakoras (2-3 cm of oil).

Fry small spoonfuls of mixture in small batches for about 4 minutes, turning the fritter to cook on other side, until crispy and golden.

Once done, remove the pakoras on paper towels, to remove the excess oil.

Serve with chutney, ketchup or yogurt.


(Πηγή: http://myindiantaste.com/cauliflower-pakoras-recipe-crispy-deep-fried-cauliflower-snack/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις