Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Η κυβέρνηση «εξοστρακίζει» τους ανεμβολίαστους και από τα σούπερ μάρκετ; - Γ.Οικονόμου: «Είμαστε ανοιχτοί να το δούμε»

 


Μια «βόμβα» έριξε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, καθώς για πρώτη φορά η κυβέρνηση άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρειάζεται rapid test ή εμβόλιο για την είσοδο και στα σούπερ μάρκετ! 

Μέχρι σήμερα η κυβέρνηση υποστήριζε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει γιατί εκεί ο κόσμος ψωνίζει είδη πρώτης ανάγκης, παρόλα αυτά κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο Γ.Οικονόμου είπε ότι η κυβέρνηση είναι «ανοιχτή» σε μια τέτοια πρόταση, εάν και βέβαια σημείωσε ξανά πως υπάρχουν ιδιαιτερότητες. 

Συγκεκριμένα σε ερώτηση που δέχθηκε για το εξετάζεται να εφαρμοστεί και στα σούπερ μάρκετ αυτό το μέτρο είπε τα εξής: 

«Σε ότι αφορά τα σούπερ μάρκετ έχουμε πει στο παρελθόν ότι υπάρχει ένα πλαίσιο μέτρων που εφαρμόζεται εκεί. Υπάρχει η ιδιαιτερότητα ότι ο κόσμος πηγαίνει κυρίως για να προμηθευτεί τρόφιμα, οπότε καταλαβαίνει κανείς πως είναι λίγο πιο δύσκολη συνθήκη. Σε ότι αφορά την ανάγκη προσαρμογή του πλαισίου ή πρόσθετων μέτρων εάν απαιτηθεί είμαστε ανοιχτοί να το δούμε, αλλά πάντοτε προς την κατεύθυνση που θα πληρούνται οι προϋποθέσεις και οι βασικές αρχές των μέτρων». 

Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση εξετάζει ένα «lockdown σε ανεμβολίαστους», ο κ. Οικονόμου τόνισε πως «όποια μέτρα χρειάστηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας έχουν ληφθεί».

Ο ίδιος απέκλεισε την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους εργαζομένους της εστίασης, αναφέροντας πως κάτι τέτοιο δεν εφαρμόζεται σε καμία άλλη χώρα.

«Είναι στην ευχέρεια των επιχειρήσεων να ρυθμίσουν το πλαίσιο των εργαζομένων της επιχείρησης τους», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, επανέλαβε πως το σύστημα Υγείας δέχεται πίεση και πως η αύξηση των κρουσμάτων είναι αντιστρόφως ανάλογη με την εμβολιαστική κάλυψη της κάθε περιοχής.

Πρόσθεσε πως από τα στοιχεία που δίνονται αποδεικνύεται πως 9 στους 10 που νοσηλεύονται είναι ανεμβολίαστοι.

Σχεδόν 150.000 νέα ραντεβού μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων

Τόνισε πάντως πως μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων υπάρχει μία προοδευτική αύξηση στον εμβολιασμό καθώς έχουν κλειστεί 149.000 καινούργια ραντεβού. Υπενθύμισε πως από την περασμένη Παρασκευή είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα για την αναμνηστική δόση.

«Οι απώλειες θα είναι λιγότερες αν πείσουμε περισσότερους να εμβολιαστούν και αν τηρούμαι τα μέτρα. Δεν θα σταματήσουμε να κάνουμε ότι απαιτείται για το ΕΣΥ. Το σύστημα υγείας οργανώνεται έτσι για να αντέξει στην πίεση που δέχεται. Θα προχωρήσουμε και στην επίταξη των επιστημόνων αν αυτό κριθεί αναγκαίο», είπε χαρακτηριστικά.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις