Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Καπραβέλος: Θα γίνουμε Ρουμανία, θα βάζουμε ασθενείς σε πάρκινγκ

 


Δεν έχουν τέλος οι δραματικές προειδοποιήσεις από πλευράς ειδικών για την πορεία της πανδημίας.

«Δεν θα έχουμε άλλες κλίνες όπως η Ρουμανία» προειδοποίησε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, ζητώντας άμεσα μέτρα.

Ο κ. Καπραβέλος περιέγραψε με μελανά χρώματα τη χθεσινή εφημερία στο νοσοκομείο του, σημειώνοντας πως «τώρα δεν έχουμε καμία επιλογή, είναι ‘κλειστον’ λόγω πληρότητας».

«105 προσελεύσεις στο νοσοκομείο μας μολυσμένων και άλλοι τόσοι φύγανε, διότι δεν μπορούσαμε να τους εξυπηρετήσουμε» είπε στον ΣΚΑΪ.

Σημείωσε πως έγιναν 44 εισαγωγές στα πιο βαριά περιστατικά και 4 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. «Δεν είχαμε άλλες. Αυτές είναι οι κλίνες» είπε.

Έκανε, δε, λόγο για οικογενειακές τραγωδίες στα νοσοκομεία, φέροντας ως παράδειγμα μία γυναίκα 58 ετών που είναι διασωληνωμένη, ενώ προ ημερών έχασε τη ζωή του ο 60χρονος σύζυγός της.
Στο νοσοκομείο σήμερα ανοίξουν άλλες 9 κλίνες εντατικής, μετά και την έλευση γιατρών από την Αττική, αλλά σχολίασε πως και 100 κλίνες ΜΕΘ να ανοίξουν, είναι τόσο μεγάλος ο ρυθμός των ασθενών που δεν θα φτάνουν

Εξέφρασε, ακόμα, την ανησυχία του πως θα φτάσουμε στο σημείο να νοσηλεύουν ασθενείς στο παρκινγκ όπως στη Ρουμανία.
«Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, τότε και εμείς, θα δείτε, θα φτάσουμε στο σημείο να έχουμε στο παρκινγκ ασθενείς. Δεν θα έχουμε άλλες κλίνες, όπως η Ρουμανία» είπε, χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε πως αν δεν γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός τότε το lockdown θα είναι μονόδρομος.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις