Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Έδιωξαν τους ανεμβολίαστους και διέλυσαν το ΕΣΥ: Πεθαίνει κόσμος γιατί βάζουν ανειδίκευτο προσωπικό σε ΜΕΘ!

 


Τρόμο προκαλούν οι καταγγελίες γιατρών ότι βάζουν ανειδίκευτο προσωπικό σε ΜΕΘ γιατί δεν βγαίνουν οι βάρδιες λόγω ελλείψεων! 

Ελλείψεων που προκάλεσαν οι εμμονές της κυβέρνησης, η οποία έθεσε σε αναστολή περίπου 7.000 ανεμβολίαστους υγειονομικούς. Οι αποκαλύψεις που έγιναν προκαλούν έντονες φοβίες ότι πολλοί άνθρωποι έχασαν άδικα της ζωή τους λόγω της κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ, δεν είναι άλλωστε αξιοπερίεργο πως γίνεται τις τελευταίες ημέρες η Ελλάδα να καταγράφει «μαύρο» ρεκόρ θανάτων με Covid-19; 

Να θυμίσουμε ότι ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος είχε πει προσφάτως ότι φτιάχτηκαν πρόχειρες ΜΕΘ με αποτέλεσμα να πεθαίνει κόσμος. «Δημιουργήθηκε ένα τμήμα και δεν είχε και την καλύτερη επιτυχία, αν δείτε τα ποσοστά θνητότητας θα καταλάβετε, δεν μπορώ να πω περισσότερα. Ζητήστε τα επίσημα στοιχεία πόσοι βγήκαν από αυτό το τμήμα», είχε πει για το Λαϊκό ο Θ.Βασιλακόπουλος, ενώ όπως αποκαλύπτεται αυτή η κατάσταση μάλλον επικρατεί στα περισσότερα νοσοκομεία. 

Παράλληλα, γιατροί οι οποίοι μιλούν επώνυμα για την περίπτωση του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας καταγγέλλουν ότι με εντολή της διοίκησης, ανειδίκευτοι γιατροί χρίζονται ως εντατικολόγοι αφού δεν υπάρχει άλλο προσωπικό…

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας Δημήτρης Ζιαζιάς, δήλωσε μιλώντας στο Ionian Chanel: «Παθολόγοι και χειρούργοι του νοσοκομείου, οι οποίοι δεν έχουν εφημερεύσει ποτέ ξανά σε ΜΕΘ, κάνουν εφημερία επειδή δεν βγαίνουν οι βάρδιες».

Τις καταγγελίες επιβεβαιώνει και ο Στέλιος Τσοχατζής, χειρουργός του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» ο οποίος τονίζει ότι «η κατάσταση στο νοσοκομείο» αλλά και σε «όλα τα νοσοκομεία της χώρας» είναι εξωπραγματική: «Καλούνται γιατροί άσχετων ειδικοτήτων, οφθαλμίατροι, ΩΡΛ, χειρουργοί, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τα περιστατικά covid να εφημερεύσουν και να συνδράμουν στις κλινικές covid. Προφανώς και είναι επικίνδυνο. Αν δεν προσλάβουν μόνιμους γιατρούς πρώτης γραμμής προφανώς δεν είναι δυνατόν να ανταπεξέρχεται το σύστημα υγείας από γιατρούς άσχετων ειδικοτήτων» καταγγέλλει ο κ. Τσοχατζής.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις