Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

EKTAKTO: Η πρώτη συστημική δημοσκόπηση (Metron Analysis) που δείχνει κατάρρευση της «μητσοτακικής» ΝΔ στο 28%!

 


Δημοσκοπική κατάρρευση της ΝΔ υπό την ηγεσία του Κ.Μητσοτάκη, αναγνωρίζουν πλέον ακόμα και οι εταιρείες που έδιναν ποσοστά της τάξεως του 34% στο κυβερνών κόμμα τον Ιούλιο, ως απόρροια της οικονομικής, κοινωνικής κατάρρευσης και των μέτρων κατά της πανδημίας.

Συγκεκριμένα σε δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 28%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,3%, το Κίνημα Αλλαγής 9,8%, το ΚΚΕ 5,1%, η Ελληνική Λύση 4,3% και το ΜέΡΑ25 4%.

Η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στο 9,7% και φαίνεται ότι το ΚΙΝΑΛ πλέον διεμβολίζει και τα δύο μεγάλα κόμματα.

Αν διατηρηθεί η τάση πάμε σε ένα σκηνικό τύπου «Γερμανίας» με τρικομματικό πολιτικό σχηματισμό, αμέσως μετά τις εκλογές

Στην πρόθεση ψήφου, λοιπόν, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 28%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,3%, το Κίνημα Αλλαγής 9,8%, το ΚΚΕ 5,1%, η Ελληνική Λύση 4,3% και το ΜέΡΑ25 4%

Η Νέα Δημοκρατία σε συστημική δημοσκόπηση πέφτει για πρώτη φορά κάτω από το 30%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι στο 10,5 %.

Η αλήθεια βέβαια, είναι ακόμα χειρότερη για τη ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη: Το κόμμα δεν υφίσταται σε ποσοστά πάνω από 20% ακόμα και με αναγωγή επί των αναποφάσιστων, σε μια μεγάλη περιοχή που ξεκινά από τα Τέμπη και φτάνει μέχρι το Νέστο και αυτή η περιοχή είναι η προδομένη, από κάθε άποψη, Μακεδονία, ενώ σε ηλικίες 18-35 πανελλαδικά, είναι δεύτερο κόμμα κάτω από τον ΣΥΡΙΖΑ!

Η γενική παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικά υπολείπεται κατά πολύ του 31,5% των εκλογών του 2019, αλλά δεν υποχωρεί τόσο πολύ όπως εμφανίζει η δημοσκόπηση, Η διαφορά υπέρ ΝΔ (η οποία σε καμία περίπτωση και σε καμία σοβαρή δημοσκόπηση δεν ξεπερνά το 23-25%, είναι 3-4 μονάδες, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται μεταξύ 19 και 22%.

Η πλαγιοκόπηση από το ΚΙΝΑΛ δεν είναι τόσο έντονη, όσο έντονη είναι η διαρροή της ΝΔ προς τα δεξιά της: Τα κεντροδεξιά και δεξιά κόμματα λαμβάνουν συνολικά το 15% των ψήφων με την Ελληνική Λύση να διπλασιάζει σχεδόν τις δυνάμεις της περί το 7%.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις