Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

ΕΚΤΑΚΤΟ - Σφίγγει ο κλοιός για τους εμβολιασμένους στην Ευρώπη: Η Σλοβακία αποφάσισε lockdown για όλους

 


Σε ένα ακόμη lockdown για όλους προχωρά μια ακόμη χώρα της ΕΕ. Η Σλοβακία ανακοίνωσε ότι εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων προχωρά σε γενική απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τη νέα αύξηση στα κρούσματα σήμερα τα οποία έφτασαν τα 10.315


Νωρίτερα σήμερα οι πληροφορίες για την Σλοβακία ανέφεραν ότι η χώρα βρίσκεται προ lockdown αλλά τελικά η κυβέρνηση της χώρας δεν απέφυγε την εφαρμογή του έσχατου αυτού μέτρου.  

Η Σλοβακία, μια χώρα 5,5 εκατ. κατοίκων, έχει την υψηλότερη κατά κεφαλήν αύξηση κρουσμάτων στον κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία από τον ιστότοπο Our World in Data, καθώς η Ευρώπη γίνεται και πάλι επίκεντρο της πανδημίας.

Η γειτονική Αυστρία έχει ήδη επιβάλει lockdown στον πληθυσμό της αυτή την εβδομάδα, για τουλάχιστον 10 ημέρες, και η Σλοβακία εξετάζει την λήψη παρόμοιων μέτρων σήμερα κατά τη διάρκεια κυβερνητικής συνεδρίασης.

«Έχουμε μόνο μια επιλογή»

Πριν από τη συνεδρίαση, ο υπουργός Άμυνας Γιάροσλαβ Ναντ είπε ότι δεν υπάρχει καμία εναλλακτική.

«Εάν θέλουμε να είμαστε υπεύθυνοι, έχουμε μόνο μία επιλογή, τα υπόλοιπα είναι λαϊκισμός», δήλωσε ο Ναντ σύμφωνα με το δίκτυο Dennik N, που νωρίτερα ανέφερε ότι τα κυβερνητικά κόμματα είχαν καταλήξει σε αρχική συμφωνία για lockdown δύο εβδομάδων.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις