Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

«Τα παιδιά είχαν άγιο» Έπεσε η οροφή σε αίθουσα σχολείου στη Θεσσαλονίκη: Εικόνες-σοκ από την κατεστραμμένη τάξη


 Παρ' ολίγον τραγωδία σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη όπου έπεσε η ψευδοροφή αίθουσας.

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που έρχονται από το 4ο Δημοτικό Σχολείο στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης όπου έπεσε όλη η ψευδοροφή αίθουσας.

Ευτυχώς, την ώρα που σημειώθηκε το περιστατικό, οι μαθητές δεν ήταν εντός της αίθουσας.


«Τα παιδιά είχαν άγιο»
Στο σχολείο βρίσκονται αυτήν την ώρα συγκεντρωμένοι γονείς, που κλήθηκαν για να πάρουν τα παιδιά τους.

Μιλώντας στο Sputnik η Ιωάννα Τρικούκη, ο γιος της οποίας κάνει μάθημα στην τάξη όπου έλαβε χώρα το συμβάν, είπε ότι «τα παιδιά είχαν άγιο».

«Σήμερα το πρωί ήταν προγραμματισμένη εκδρομή και η δασκάλα είδε μια περίεργη ρωγμή στην οροφή και έβγαλε τα παιδιά έξω από την τάξη πέντε λεπτά νωρίτερα από την καθορισμένη ώρα» εξήγησε.
Τα παιδιά αναχώρησαν για την εκδρομή στο Ελαιόρεμα και στη συνέχεια, και όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες και το βίντεο που εξασφάλισε το Sputnik, έπεσε όλη η οροφή πάνω στα θρανία.

Όπως είπε η κα Τρικούκη, στη συγκεκριμένη τάξη φοιτούν περίπου 22 μαθητές, ενώ πρόσφατα είπε ότι είχαν γίνει οι εργασίες μόνωσης του σχολείου.
Η αντίδραση από πλευρά του δημάρχου Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, είναι έντονη.
Σε σχετική ανακοίνωση του δήμου αναφέρεται πως «ζητούμε την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες για αυτήν τη σοβαρή κακοτεχνία που έθεσε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικού».
Θεσσαλονίκη: Κατέρρευσε η ψευδοροφή σε σχολική αίθουσα  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 04.11.2021
Θεσσαλονίκη: Κατέρρευσε η ψευδοροφή σε σχολική αίθουσα
Ξεκαθαρίζεται πως το σχολείο είναι «μισθωμένο από την πρώην Νομαρχία» και μόλις το καλοκαίρι «πραγματοποιήθηκαν εργασίες ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης από τους ιδιοκτήτες του με μελέτη, δαπάνες και τεχνική επίβλεψη δική τους».
«Εδώ και τώρα η Δικαιοσύνη πρέπει να διαλευκάνει την υπόθεση» υπογραμμίζεται και γίνεται γνωστό πως οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου είναι στο σημείο και κάνουν αυτοψίες και στους υπόλοιπους χώρους.
Παράλληλα, γίνεται γνωστό πως με απόφαση του δήμου το σχολείο θα παραμείνει κλειστό μέχρι τη Δευτέρα.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις