Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Εστίαση: Προς κινητοποιήσεις και κλείσιμο των καταστημάτων στις 11 Νοεμβρίου


 Σύμφωνα με όσα επισημαίνει στο mononews, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων και πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββάθας. κατά τη σημερινή συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, του περιέγραψε τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος.

«Ζητήσαμε να ληφθούν αντισταθμιστικά μέτρα λόγω των περιορισμών και της αισθητής μείωσης που παρατηρήσαμε ήδη από το πρώτο Σαββατοκύριακο. Η απάντηση που πήραμε είναι ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ο δημοσιονομικός χώρος για κάτι τέτοιο. Ο Πρωθυπουργός άφησε ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα συνάντηση στο τέλος του μήνα, προκειμένου να δούμε εκ νέου την εικόνα του κλάδου» σημειώνει ο κ. Καββαθάς.

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «σε καμία περίπτωση μία μικρή αναστάτωση που δέχομαι ότι υπάρχει στη δουλειά σας, δεν μπορεί να συγκριθεί με το όφελος που προσφέρει στην αγορά και στη χώρα η τήρηση των υγειονομικών μέτρων και βέβαια δεν μπορεί να συγκριθεί και με την απόφασή μας να παραμείνουμε ανοιχτοί και να μείνουν ανοιχτές οι οικονομικές δραστηριότητες όλο αυτό το διάστημα με τους κανόνες που έχουμε θεσπίσει».

Η ΠΟΕΣΕ πάντως προαναγγέλλει κινητοποιήσεις στις 11 Νοεμβρίου, με κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης πανελλαδικά και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα. Ήδη πάντως οι κινητοποιήσεις σε κατά τόπους συλλόγους εστίασης έχουν ξεκινήσει από σήμερα, όπως για παράδειγμα στην Αχαΐα.

Πτώση τζίρου στην εστίαση 30%-50% το Σαββατοκύριακο

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην διάθεση της η ΠΟΕΣΕ, από επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, το πρώτο Σαββατοκύριακο εφαρμογής των νέων μέτρων, η πτώση του τζίρου κυμάνθηκε από 30% έως 50%.

«Η μείωση ήταν αισθητή στα καταστήματα σε σύγκριση με το προηγούμενο Σαββατοκύριακο» τονίζει ο κ. Καββαθάς.

Υπενθυμίζεται ότι από το Σάββατο πραγματοποιούνται έλεγχοι των πελατών είτε για πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, είτε για rapid tetst σε εστιατόρια, καφέ, μπαρ και στους εξωτερικούς τους χώρους. Στους εσωτερικούς χώρους συνεχίζουν να μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι πολίτες.

Οι επαγγελματίες του κλάδου ζητούν μεταξύ άλλων συνέχιση της επιδότησης ενοικίου, επαναφορά του μέτρου αναστολής των συμβάσεων εργασίας και μη επιστροφή των επιστρεπτέων προκαταβολών.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ

Πηγή:mononews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις