Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Η στιγμή που το βρετανικό μαχητικό αεροσκάφος F-35 συντρίβεται στον ωκεανό (video)


 Ένα βίντεο που φαίνεται να δείχνει τη στιγμή που ένα μαχητικό αεροσκάφος F-35 της βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας έπεσε από μια ράμπα εκτόξευσης κατά την απογείωση από το αεροπλανοφόρο HMS Queen Elizabeth στη Μεσόγειο Θάλασσα έχει αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το βίντεο δείχνει τον πιλότο του αεροσκάφους F-35 να εκτινάσσεται καθώς το αεροσκάφος πέφτει στο νερό. Όπως φαίνεται στο βίντεο, αντί να κερδίσει ταχύτητα, το τζετ επιβραδύνεται καθώς φτάνει στη ράμπα και στη συνέχεια πέφτει πάνω από την άκρη.

Σύμφωνα με την Daily Mail, μια πιθανή αιτία της συντριβής θα μπορούσε να είναι ένα βύσμα στον κινητήρα κατά τη διάρκεια της απογείωσης, καθώς το πλήρωμα εδάφους δεν αφαίρεσε τα βύσματα ενώ προετοίμαζε το μαχητικό για απογείωση.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας είναι ενήμερο για το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, αλλά δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι είναι πολύ νωρίς για να σχολιάσει τα πιθανά αίτια του συμβάντος.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκε δυστύχημα και ανέφερε ότι ο πιλότος ανασύρθηκε με ασφάλεια.

Το εμβληματικό αεροπλανοφόρο «Βασίλισσα Ελισάβετ» εισήλθε στο Βρετανικό Βασικλικό Ναυτικό το 2017 και είναι πλέον το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο στην ιστορία του Βασιλικού Ναυτικού. Επί του παρόντος, η Βρετανία διαθέτει 17 F-35B, ενώ έχουν προγραμματιστεί συνολικά 138 μαχητικά για τις ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις