Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

«Fast and Furious» οδηγός πήρε το τανκ και άρχισε τα drift στους δρόμους της Βαγδάτης


 Ο στρατιώτης έδειξε τις ικανότητές του στην οδήγηση, αλλά οι ανώτεροί του δεν το εκτίμησαν και τόσο.

Σκηνές που θυμίζουν αγώνες οδήγησης εκτυλίχθηκαν στους δρόμους της Βαγδάτης, όπου ένας Ιρακινός στρατιώτης βγήκε έξω με το τανκ και άρχισε τα σπινιαρίσματα.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη Δευτέρα, το τανκ φαίνεται να κάνει «ντόνατ» σε κάποιον δρόμο της ιρακινής πρωτεύουσας.

Πάντως, οι διοικητές του στρατιώτη δεν εκτίμησαν ακριβώς την ευφάνταστη χρήση του στρατιωτικού οχήματος και εξέδωσαν μια δήλωση περί επικείμενης τιμωρίας του οδηγού.

Στο πλαίσιο αυτό έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθεί αν υπήρξε παράβαση καθήκοντος και των κανόνων ασφαλείας.
Σύμφωνα με το μέσο ενημέρωσης Middle East in 24, κάποιοι κορυφαίοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι του Ιράκ διαβεβαίωσαν ότι ο οδηγός του τανκ αποτελεί «εξαίρεση» και ότι η συμπεριφορά του δεν είναι αντιπροσωπευτική «της υψηλής στρατιωτικής πειθαρχίας και της δέσμευσης» των Ένοπλων Δυνάμεων της χώρας.
Γιατί όμως είχε βγει ο στρατός στους δρόμους της Βαγδάτης; Κάποια τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο στρατιώτης αποτελούσε μέρος των δυνάμεων ασφαλείας που αναπτύχθηκαν στην ιρακινή πρωτεύουσα μετά από μια απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού της χώρας, Μουσταφά αλ-Καντίμι, την Κυριακή, κατά την οποία ένα φορτωμένο με εκρηκτικά drone χτύπησε την κατοικία του.
Οι δυνάμεις ασφαλείας απέτρεψαν δύο ακόμη επιθέσεις με drone στο κτίριο. Ο πρωθυπουργός της χώρας επιβίωσε από την επίθεση, αν και αρκετοί σωματοφύλακές του τραυματίστηκαν.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις