Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Φρίκη: Πυροβόλησε τη σύζυγό του και βίαζε μπροστά της την κόρη της για ώρες, ενώ ξεψυχούσε

 


Ο 50χρονος βιαστής και δολοφόνος είχε ζητήσει να επισπευσθεί ο θάνατός του και εκτελέστηκε.

Στην εκτέλεση του Ντέιβιντ Κοξ, ο οποίος είχε τιμωρηθεί με την εσχάτη των ποινών για τη δολοφονία της πρώην συζύγου του και τον βιασμό της κόρης της, προχώρησε η πολιτεία του Μισισιπή.

Ο 50χρονος έδινε μάλιστα «μάχη», τα τρία τελευταία χρόνια, προκειμένου να επισπευστεί η εφαρμογή της θανατικής ποινής που του επιβλήθηκε το 2012, καθώς επιθυμούσε να εκτελεστεί «το ταχύτερο δυνατόν».

Τελικά, τού χορηγήθηκε θανατηφόρα ένεση στη φυλακή Πάρτσμαν, η οποία αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα υπερπληθυσμού φυλακισμένων.

«Θέλω τα παιδιά μου να ξέρουν ότι τα αγαπώ πολύ και ήμουν καλός άνθρωπος κάποτε. Και μην διαβάσετε ποτέ τίποτα εκτός από τη Βίβλο του King James και θέλω να ευχαριστήσω τον επίτροπο που ήταν τόσο ευγενικός μαζί μου. Και αυτό είναι το μόνο που έχω να πω», ήταν τα τελευταία λόγια του.

Οι ειδεχθείς πράξεις του Κοξ είχαν σοκάρει την κοινή γνώμη στη συντηρητική πολιτεία του αμερικανικού νότου, αλλά και σε ολόκληρες τις ΗΠΑ.
Η σύζυγός του είχε καταγγείλει τον Κοξ, το 2019, για τη σεξουαλική κακοποίηση της κόρης που είχε από προηγούμενο γάμο, με αποτέλεσμα να μπει για μερικούς μήνες στη φυλακή και στη συνέχεια να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Αφού πέρασαν ωστόσο λίγες εβδομάδες, εισέβαλε στο σπίτι της άτυχης γυναίκας, με σκοπό να πάρει εκδίκηση.
Αυτό που είχε σκεφτεί το αρρωστημένο μυαλό του, αδυνατεί να συλλάβει υγιής νους.
Την πυροβόλησε στο χέρι και στο στομάχι, αφήνοντάς την να ξεψυχάει για ώρες, ενώ ικανοποιούσε επανειλημμένα τις διεστραμμένες σεξουαλικές ορέξεις του στη 12χρονη κόρη της.
Ο εθισμένος στα ναρκωτικά Κοξ, πρώην οδηγός λεωφορείου, δεν δίστασε επίσης να πάρει τηλέφωνο τον πατέρα της πρώην συζύγου του και να της τον δώσει να του μιλήσει, ενώ χαροπάλευε.
Την ίδια ώρα, δύο από τα τρία παιδιά της την παρακολουθούσαν για οκτώ ολόκληρες ώρες που κράτησε ο εφιάλτης να αργοπεθαίνει.
Ο 50χρονος ομολόγησε την ενοχή του και καταδικάστηκε το 2012 στην εσχάτη των ποινών.
Τα επόμενα χρόνια, οι συνήγοροι υπεράσπισής του υπέβαλαν αρκετές προσφυγές για την μετατροπή της ποινής του σε ισόβια, ωστόσο όλες έπεσαν στο κενό.
Τελικά, άρχισε να στέλνει ο ίδιος επιστολές σε δικαστές, απαιτώντας να πάψουν να τον εκπροσωπούν οι συνήγοροι που είχαν διοριστεί και να προγραμματιστεί ημερομηνία για την εκτέλεσή του «το συντομότερο δυνατόν».
Συγκεκριμένα, σε χειρόγραφη επιστολή του, γεμάτη ορθογραφικά λάθη, με ημερομηνία 19 Αυγούστου 2018, εξηγούσε πως ήθελε το «σώμα του να εκτελεστεί για τα εγκλήματα που διέπραξε εκ προμελέτης, με οργή και χαρά», προσθέτοντας ότι είναι Άμις και «το να έχω δικηγόρους εναντιώνεται στη θρησκεία μου».
Αφού εξετάστηκε από ψυχίατρους, το ανώτατο δικαστήριο της πολιτείας του Μισισιπή αποφάσισε πως ήταν σε θέση να λάβει αυτήν την απόφαση, ορίζοντας την εκτέλεσή του.
Ο Κοξ έγινε έτσι ο δέκατος θανατοποινίτης που εκτελέστηκε στις ΗΠΑ μέσα στο 2021 και ο πρώτος από το 2012 στην πολιτεία του Μισισιπή, όπου οι αρχές δυσκολεύονται τα τελευταία χρόνια να προμηθευτούν τις θανατηφόρες ουσίες που χρειάζονται για τη διαδικασία.
Και αυτό γιατί φαρμακευτικές εταιρείες που δεν επιθυμούν να συνδεθούν με τη θανατική ποινή, αρνούνται κατηγορηματικά να διαθέσουν τα προϊόντα τους σε αμερικανικές πολιτείες όπου συνεχίζει να εφαρμόζεται η εσχάτη των ποινών.
Σημειώνεται, τέλος, πως κάθε εκτέλεση στις ΗΠΑ συνήθως περνά από έναν δικαστικό Γολγοθά μέχρι και το… παρά πέντε, φθάνοντας μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο. Χαρακτηριστικό είναι πως οι θανατοποινίτες στη χώρα περνούν κατά μέσον όρο δεκαεννέα χρόνια στη φυλακή περιμένοντας να εκτελεστούν.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις