Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

Γεωργιάδης: Οι ανεμβολίαστοι που δεν θέλουν να κάνουν rapid test μπορούν να αγοράζουν με click away (vid)

 


«Το rapid test χρειάζεται για την είσοδο στο κατάστημα, αν δεν υπάρχει είσοδος στο κατάστημα, μπορούν να παραλάβουν στην είσοδο», είπε

Από αύριο ξεκινούν να εφαρμόζονται τα νέα μέτρα για την ανάσχεση της διασποράς του κορoνοϊού.

Σύμφωνα με αυτά, για να μπει κάποιος σε ένα κατάστημα και να ψωνίσει θα πρέπει να διαθέτει είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε νόσησης, είτε αρνητικό rapid test, με τη δεύτερη προϋπόθεση να αφορά τους ανεμβολίαστους καταναλωτές.

Ωστόσο υποχρέωση για αρνητικό τεστ έχουν μόνο όσοι εισέλθουν στο εσωτερικό του καταστήματος, καθώς σε περίπτωση που προχωρήσουν σε αγορά με click away, δηλαδή παραγγελία και παραλαβή έξω από το κατάστημα, δεν είναι απαραίτητο.


Αυτό τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης και δήλωσε μεταξύ άλλων: «Το rapid test χρειάζεται για την είσοδο στο κατάστημα. Αν δεν μπεις μέσα δεν χρειάζεται. Εάν κάποιος πελάτης δεν θέλει να ασχοληθεί με κάποια από τα μέτρα, μπορεί να κάνει παραγγελία. Σε εξωτερικό χώρο δεν απαγορεύεται να είναι δίχως rapid test. Δεν το έχουμε καταργήσει το click away».

Αυτό σημαίνει πως παρέχεται ακόμη η δυνατότητα στους ανεμβολίαστους να κάνουν παραγγελίες ηλεκτρονικά και να παραλαμβάνουν αυτό που αγόρασαν έξω από το κατάστημα.

«Η κατεύθυνση που δίνω εγώ είναι ο κόσμος να εμβολιαστεί. Από εκεί και πέρα ο καθένας θα κρίνει» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις