Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Το Αμερικανο - Εβραϊκό Συμβούλιο β ρ ά β ε υ σ ε τόν κ.Βαρθολομαίο....

 


Το βραβείο «Human Dignity Award» ( ἀνθρώπινης ἀξιοπρέπειας ) απένειμαν το πρωί της Δευτέρας, 1 Νοεμβρίου, τα μέλη του Αμερικανο – Εβραϊκού Συμβουλίου (American Jewish Committee – AJC) στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Χίλτον»


 Η πρόεδρος, Χάριετ Σλέιφερ (Harriet Schleifer), μετά από μια σύντομη αναφορά στο έργο του AJC αναφέρθηκε στη στενή σχέση του με το Πατριαρχείο και στη συνεργασία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. 

Η ίδια μάλιστα, αναφέρθηκε στην προσωπική σχέση που έχει με την ελληνική κοινότητα καθώς ο σύζυγός της συνεργάζεται με τον Δρα Γεώργιο Γιανκόπουλο καθώς επίσης και τον Ρόι Βάγγελος

«Είναι τιμή και προνόμιο η συνεργασία με τους Έλληνες. Έχουμε βαθύ σεβασμό στους Έλληνες και την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία». ( ἀπό ἐδῶ)

 « ...Είναι προνόμιο και τιμή να λαμβάνω, από τα χέρια τέτοιων αξιότιμων φίλων, αυτό το Βραβείο Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής. 

Επιτρέψτε μου να εκφράσω τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου για αυτή την έκφραση αγάπης και φροντίδας, όχι μόνο προς το ταπεινό μου πρόσωπο, αλλά και προς αυτό που πρεσβεύει το Οικουμενικό Πατριαρχείο: διάλογο, συμφιλίωση και καταπολέμηση του θρησκευτικού εξτρεμισμού, του μίσους και του αντισημιτισμού.

«Το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει, μόνο η αγάπη μπορεί

Αναλογιζόμενοι τον τίτλο του σημερινού βραβείου, «Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια», μας υπενθυμίζεται η κοινή βιβλική μας κατανόηση για το τι σημαίνει να δημιουργηθείς κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν του Θεού. 

Η αξιοπρέπειά μας ως ανθρώπου εξαρτάται από την ιερότητα της εικόνας του Θεού μέσα μας.

...........

Το κλειδί για τη διασφάλιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ως θεμέλιο της ανθρώπινης ύπαρξης είναι η ελευθερία

Είναι η προσευχή μας στον παντοδύναμο Θεό να απολαύσουν όλα τα ανθρώπινα όντα στο έπακρο της ελευθερίας, όπως μας υπενθυμίζει ο Άγιος Παύλος, και να χρησιμοποιήσουν αυτή την ελευθερία για να «υπηρετούν ο ένας τον άλλον μέσω αγάπης» (Γαλάτες 5:13).

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ


Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτές είναι αρχές που μοιραζόμαστε με τους Εβραίους αδελφούς και αδελφές μας γενικά και με την Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή ειδικότερα. Θα θέλαμε να συγχαρούμε την Πρόεδρο του AJC Harriet Schleifer, τον κ. David Harris, τον ραβίνο Noam Marans και τον ραβίνο David Rosen για την προώθηση της διαθρησκειακής συνεργασίας και κατανόησης, ειδικά μεταξύ των εβραϊκών και χριστιανικών ορθόδοξων παραδόσεων.

........

Για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού, του μίσους και των διακρίσεων κάθε είδους, πρέπει όλοι να εμπλακούμε

Ο ρόλος της εκπαίδευσης και της οικογένειας είναι πράγματι πολύ σημαντικός, αλλά οι θρησκευτικές κοινότητες έχουν επίσης να διαδραματίσουν βασικό ρόλο στην εξάλειψη του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του αντισημιτισμού.

.............Σας ευχαριστώ και πάλι για αυτήν την τιμή σήμερα, για την τιμή της συναναστροφής και της φιλίας σας.


Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ

Ἀπό : fosfanariou.gr

Ἀπό ἐμᾶς οὐδέν σχόλιον. 

Ἴσως μόνον, μία παραπομπή : 

Μόλις 2 μῆνες μετά τήν ἐκλογή τοῦ Ἐλπιδοφόρου, στήν Ἀρχιεπισκοπή Ἀμερικῆς :  Επίσκεψη Αξιωματούχων του AJC στον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο

.....Οι αξιωματούχοι της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής AJC αναφέρθηκαν στον κρίσιμο διεθνή ρόλο που εξακολουθεί να διαδραματίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την εδραίωση της ειρήνης και της συμφιλίωσης μεταξύ των λαών. 

Σε κλίμα ειλικρινείας και ευθύτητος συζητήθηκαν μερικές από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ανατολική Μεσόγειος και τονίστηκε ο ισχυρός δεσμός συνεργασίας μεταξύ Ισραήλ, Ελλάδος και Κύπρου...

Ἐδῶ ὑπάρχει ἀγάπη... ! 

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑΔεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις