Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκαν γιαγιά και σύντροφος για θανατηφόρα ληστεία από ανήλικους


 Ποινές κάθειρξης 8 και 6 ετών επιβλήθηκαν αντίστοιχα στη 46χρονη γιαγιά και στον 41χρονο σύντροφο της για την εμπλοκή τους στην υπόθεση με το θάνατο 87χρονου τον οποίο λήστεψαν δύο ανήλικοι, ηλικίας 12 και 14 ετών,  πριν ένα χρόνο.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστασούλης

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τους έκρινε ενόχους για συνέργεια σε θανατηφόρα ληστεία κατά συναυτουργία ενώ αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου μόνο στον άνδρα.  Η έφεση τους δεν είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση των ποινών και έτσι οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Στις απολογίες τους αρνήθηκαν την κατηγορία και ισχυρίστηκαν ότι πήγαν στην περιοχή για επαιτεία μαζί με τα ανήλικα παιδιά αλλά δεν γνώρισαν μέσα στο σπίτι του θύματος. Οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι είχαν το ρόλο τσιλιαδόρου όταν ο 14χρονος και η 12χρονη μπήκαν στο σπίτι του ηλικιωμένου για να αφαιρέσουν χρήματα τα δύο παιδιά σήμερα  φιλοξενούνται σε δομή φιλοξενίας και αναμένεται να δικαστούν σε Δικαστήριο Ανηλίκων.

Το περιστατικό έγινε στις 2 Δεκεμβρίου, όταν οι ανήλικοι μπήκαν στη μονοκατοικία με σκοπό τη ληστεία και χτύπησαν μέχρι θανάτου τον 87χρονο, που δεν είχε περιθώρια διαφυγής. Οι δράστες έψαξαν στο σπίτι και άρπαξαν περίπου 200 ευρώ.

Έξω από το σπίτι βρισκόντουσαν η γιαγιά και ο σύντροφός, της κρατώντας τσίλιες. Ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε με βαρύτατες κακώσεις σε όλο το σώμα από τα χτυπήματα που είχε δεχθεί στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο και κατέληξε μετά από τέσσερις ημέρες.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις