Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Κλέλια Ρένεση για Άρη Σερβετάλη: «Πολύ πόνος σας έπιασε. Βγάζετε χολή σε όποιον τολμά και σηκώνει κεφάλι»


 Με μία της ανάρτηση, η Κλέλια Ρένεση τάχθηκε υπέρ του Άρη Σερβετάλη και της απόφασής του να αποχωρήσει από την παράσταση Ρινόκερος.

Η απόφαση του Άρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από την παράσταση «Ρινόκερος» εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που αποκλείουν τους ανεμβολίαστους από τα θέατρα, έχει διχάσει τον καλλιτεχνικό κόσμο και όχι μόνο.

Οι αντιδράσεις πολλές στο πρόσωπο του ηθοποιού για την απόφαση αυτή. Η ηθοποιός Κλέλια Ρένεση, διαφοροποιείται από τη σωρεία επικριτικών τοποθετήσεων, και βγαίνει μπροστά, τονίζοντας στο μήνυμά της πως «κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να διαλέγει τις συνθήκες στις οποίες θα εργάζεται κ θα εκτελεί τα καθήκοντά του». Όπως σημειώνει η ίδια σε ανάρτηση της στο προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, «ο καλλιτέχνης έχει να κουβαλήσει εκτός από μια παραγωγή, έναν εαυτό, ένα ψυχικό σθένος κ μια αυτοπραγμάτωση. Κοινώς, τι να τον κάνεις στο σανίδι τον άνθρωπο, αν έχει μείνει μισή η αξιοπρέπειά του;».

«Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που μπροστά στο διαχωρισμό του κοινού, ανατριχιάζουν από φρίκη… και αποχωρούν από την κούρσα», τονίζει η Κ. Ρένεση. Αφήνει «αιχμές» για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, που σύμφωνα με την ίδια διχάζουν τους πολίτες.

Τέλος «καρφώνει» όσους επέκριναν την απόφαση του Άρη Σερβετάλη, επειδή οι 20 συνεργάτες του θα μείνουν άνεργοι. Αλλά ποτέ – όπως επισημαίνει η Κ. Ρένεση – δεν τους είχε δει να στηρίζουν τον καλλιτεχνικό χώρο όταν δεν πληρώνονταν κατά την περίοδο των απανωτών λοκντάουν«ούτε στα κινήματα στήριξης καλλιτεχνών σας συνάντησα, ούτε σας είδα στις ουρές έξω από τα θέατρα τώρα που άνοιξαν, να στηρίξετε», τονίζει.

Κλέλια Ρένεση: Ολόκληρη η ανάρτηση της ηθοποιού

«Ο καθε ανθρωπος εχει το δικαιωμα να διαλεγει τις συνθήκες στις οποιες θα εργαζεται κ θα εκτελει τα καθηκοντα του. Και καποιοι , εχουν το σθενος να διεκδικουν αυτο το δικαιωμα. Ακομα κι αν δεν ειχε ειδοποιήσει παραγωγους και ιθύνοντες πολυ καιρο πριν την ωρα της κρισης, ο καλλιτεχνης εχει να κουβαλήσει εκτός απο μια παραγωγη, εναν εαυτο, ενα ψυχικο σθενος κ μια αυτοπραγματωση. Κοινως, τι να τον κανεις στο σανιδι τον ανθρωπο, αν εχει μεινει μιση η αξιοπρεπεια του. Κ ναι, κυριες κ κυριοι.. υπαρχουν ακομα ανθρωποι που μπροστα στον διαχωρισμο του κοινου , ανατριχιαζουν απο φρικη.. κ αποχωρουν απο την κουρσα.

Παντως πολυ πονος σας επιασε για τους 20 συνεργατες του που εμειναν ανεργοι ( γνωριζοντας εξ αρχης την πιθανοτητα αποχωρησης)..

Ολους εσας δεν σας ειδα ποτε να πονατε τους απειρους καλλιτεχνες που λογω μετρων κοβιντ δεν ειχανε να αγορασουν γαλα στο παιδι τους. Ουτε στα κινηματα στήριξης καλλιτεχνων σας συνάντησα, ουτε σας ειδα στις ουρες εξω απ τα θεατρα τωρα που ανοιξαν, να στηριξετε..
Με μουτρα η χολη παιδια για οποιον τολμα κ σηκωνει το κεφαλι απ τις ταπεινώσεις που μας βρηκαν.. κ λιγο ρισπεκτ που υπαρχουν ανθρωποι συνεπεις στα πιστευω τους, είτε συμφωνουμε μ αυτα, ειτε οχι. Σπανιο το ειδος.»

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις