Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Δ.Κούβελας: «Από τον Μάρτιο και μετά πεθαίνουμε κατά 10% περισσότερο και δεν ξέρουμε τον λόγο»!


 Ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, μίλησε σε εκπομπή για την αύξηση θανάτων που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό. 

Ο Δ.Κούβελας ερωτήθηκε για το πως γίνεται να έχουμε πολλούς περισσότερους θανάτους και κρούσματα του κορωνοϊού σε σχέση με πέρσι παρόλο που έχει εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού. 

«Η επιστήμη είναι ένα εργαλείο, δεν είναι ούτε μια ιδέα, ούτε κάτι αφηρημένο και βασίζεται σε δύο πυλώνες, ο ένας είναι ο εμπειρισμός και το άλλο ο ορθολογισμός. 

Εμείς προσπαθούμε να είμαστε κακοί εμπειριστές, δεν βάζουμε το μυαλό μας να δουλέψει. Και τα ερωτήματα είναι απλά, με τι συγκρίνουμε τον εαυτό μας. Ποια μέτρα πήραμε εμείς, ποιους ακολουθούμε», είπε ο αρχικά ο καθηγητής και πρόσθεσε:  

«Θα πρέπει αν δούμε και άλλες παραμέτρους. Το ένα ποιοι νοσούν και ποιοι πεθαίνουν από Covid-19. Το ποιοι νοσούν και ποιοι πεθαίνουν από άλλες αιτίες δεν μας απασχολεί; Γιατί αυτή τη στιγμή από τον Μάρτιο και μετά η χώρα μας έχει μια αυξημένη θνησιμότητα από κάθε αιτία που ξεπερνάει το 10% κάθε μήνα. Δηλαδή γίνεται να πεθαίνουμε 10% παραπάνω χωρίς να ξέρουμε κάποιον λόγο;»

Σε ερώτηση για το γιατί καταγράφεται αυτή η αύξηση θνησιμότητα στην Ελλάδα είπε: 

«Δεν είμαι ούτε φλιτζανού, ούτε μέντιουμ. Υπάρχουν συγκεκριμένες αιτίες που μπορούμε να το αποδώσουμε: Αυτοί που είναι εναντίον του εμβολίου υποστηρίζουν ότι οφείλεται σε παρενέργειες του εμβολίου. Υπάρχουν άλλοι που είναι πιο κοινωνικοί επιστήμονες που λένε ότι φταίει η φτωχοποίηση, εάν ένας παίρνει 360 ευρώ σύνταξη και πρέπει να δίνει 98 ευρώ συμμετοχή στα φάρμακα του δεν μπορεί να τα πάρει και άρα πεθαίνει. Επίσης οι αναστολές εργασίας είναι ένα βασικός λόγος που απορώ γιατί κανείς δεν τον βλέπει».

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις