Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Λαμία: Οργή για τον άγριο ξυλοδαρμό επιχειρηματία στη μέση του δρόμου – Καταδικάστηκαν δύο συλληφθέντες


 Θύελλα έχει προκαλέσει στη Λαμία η υπόθεση ξυλοδαρμού ενός επιχειρηματία από ομάδα νεαρών, στη μέση του δρόμου. Το περιστατικό συνέβη στο κέντρο της πόλης, το βράδυ της Δευτέρας και οι σκληρές εικόνες καταγράφηκαν σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας. Σύμφωνα με το LamiaReport, όλα ξεκίνησαν όταν ο ιδιοκτήτης καφετέριας έκανε παρατήρησε σε μία ομάδα μαθητών, που έκανε φασαρία έξω από το κατάστημα και τους ζήτησε να απομακρυνθούν.

Αρχικά, οι νέοι έφυγαν και όλα έδειχναν ότι δεν θα υπήρχε κάποια συνέχεια. Όμως, οι ανήλικοι κάλεσαν ενισχύσεις και λίγο αργότερα όταν ο επιχειρηματίας έκλεισε το κατάστημά του και πήγε να πάρει το μηχανάκι του, του επιτέθηκαν.

Ο ιδιοκτήτης του καφέ φόρεσε το κράνος του και ετοιμαζόταν να φύγει με το μηχανάκι, όταν τον πλησίασαν περίπου 10 νεαροί. Αρχικά, υπήρξε φραστική αντιπαράθεση μεταξύ τους, στη συνέχεια όμως κάποιοι έριξαν κάτω τον επιχειρηματία και άρχισαν να τον χτυπούν με μπουνιές και κλωτσιές. Μάλιστα όταν εκείνος προσπάθησε να σηκωθεί από το έδαφος, ένα άτομο τον κλώτσησε με μανία στο κεφάλι. Ο άτυχος άνδρας διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στα επείγοντα του νοσοκομείου Λαμίας για τις πρώτες βοήθειες.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο από την επίθεση κατά επιχειρηματία στη Λαμία:

Ένοχοι οι δύο συλληφθέντες για τον άγριο ξυλοδαρμό

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη τριών νεαρών για την άγρια επίθεση σε βάρος του επιχειρηματία. Οι δύο εξ’ αυτών οδηγήθηκαν σήμερα στο Αυτόφωρο και καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, με 3ετη αναστολή. Πρόκειται για δύο ενήλικες, ένας εκ των οποίων είναι μαθητής ΕΠΑΛ. Το τρίτο άτομο που συνελήφθη πρόκειται να δικαστεί από το αρμόδιο Δικαστήριο Ανηλίκων.

Σύμφωνα με το LamiaReport, ο άτυχος επαγγελματίας αναγνώρισε στα πρόσωπα των κατηγορουμένων, τους δύο από τους τέσσερις δράστες που τον ξυλοκόπησαν μέσα στο δρόμο, λίγα μέτρα  μακριά από το μαγαζί του.

Από την πλευρά τους, οι συλληφθέντες υποστήριξαν ότι βρέθηκαν στο σημείο με έναν φίλο τους, αρνήθηκαν όμως την οποιαδήποτε συμμετοχή τους στον ξυλοδαρμό και ζήτησαν την λεπτομερή εξέταση του βιντεοληπτικού υλικού, προκειμένου να αποδείξουν την αθωότητά τους. Μάλιστα υπέδειξαν και δύο νεαρά άτομα, Ρομά, ως δράστες της επίθεσης. Τα ίδια υποστήριξε και μια νεαρή φίλη τους που κατέθεσε ως μάρτυρας.

Σύμφωνα και με τον δικηγόρο τους Δημήτρη Κρούπη, «οι κατηγορούμενοι δεν συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό του συμπολίτη μας και είναι κάτι που θα αποδειχτεί σε δεύτερο βαθμό με τη λεπτομερή εξέταση του υλικού που έχει συλλεχθεί και θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία».


ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις