Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Μόσχα: «10 αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά εκπαιδεύονται για πυρηνικές επιδρομές εναντίον μας»


 Πραγματοποιούν εικονικούς πυρηνικούς βομβαρδισμούς

H Μόσχα αποκάλυψε ότι δέκα αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά εκπαιδεύονται στην χρήση πυρηνικών όπλων κατά της Ρωσίας αυτό τον μήνα.

Αυτό σημαίνει πως οι ΗΠΑ ετοιμάζονται ακόμα και για το ενδεχόμενο ενός πυρηνικού πολέμου αν και γνωρίζουν πως θα αντιμετωπίσουν μία χώρα ισάξιας πυρηνικής ισχύος όπως η Ρωσία και πιθανότατα και την Κίνα η οποία για λόγους επιβίωσης θα συνταχθεί με τους Ρώσους.

Την Τρίτη, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, μίλησε με τον Κινέζο ομόλογό του, Γουέι Φένγκε, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο Σοϊγκού δήλωσε ότι «αυτόν τον μήνα, κατά τη διάρκεια της άσκησης των αμερικανικών στρατηγικών δυνάμεων Global Thunder, 10 στρατηγικά βομβαρδιστικά εφάρμοσαν την επιλογή χρήσης πυρηνικών όπλων εναντίον της Ρωσίας σχεδόν ταυτόχρονα τόσο από τα δυτικά όσο και από τα ανατολικά της χώρας».

Δηλαδή οι Αμερικανοί ασκούνται σε από αέρος πυρηνικές επιδρομές κατά της Ρωσίας και από τις δύο πλευρές λόγω της αχανούς ρωσικής εκτάσεως όπως ακριβώς θα έκαναν τα ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια με την Ανατολική και την Δυτική Ακτή των ΗΠΑ λόγω του μεγάλου μήκους των αμερικανικών ακτογραμμών.

H συμπεριφορά των Αμερικανών θυμίζει DEFCON 4, δηλαδή παραπάνω από την «κανονική ετοιμότητα» που τείνει να γίνει DEFCON 3, δηλαδή όταν η Αεροπορία τίθεται σε ετοιμότητα εντός 15 λεπτών.

Ο Ρώσος υπουργός σημείωσε επίσης ότι η Ρωσία έχει καταγράψει σημαντική αύξηση στη δραστηριότητα των αμερικανικών βομβαρδιστικών κοντά στα ανατολικά σύνορα της χώρας, με περίπου 30 πτήσεις που εντοπίστηκαν αυτόν τον μήνα. Το 2019, υπήρχαν μόνο τρεις αντίστοιχες πτήσεις, υπογράμμισε ο Σοϊγκού.

Η αύξηση αυτή δείχνει πως η Ουάσινγκτον με ταχείς ρυθμούς θέλει να προκαλέσει εμπλοκή.

Μετά τις συνομιλίες με τον Κινέζο ομόλογό του, Γουέι Φένγκε, ο Ρώσος υπουργός είπε ότι «τέτοιες ενέργειες στρατηγικών βομβαρδιστικών της αεροπορίας των ΗΠΑ αποτελούν απειλή όχι μόνο για τη Ρωσία αλλά και για την Κίνα».

Σχετικά με αυτό που ανέφερε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, χρόνια αναφέραμε στο pronews.gr πως η Κίνα θα σταθεί στρατιωτικά μαζί με την Ρωσία σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου γιατί γνωρίζει πως αν χάσει η υπέρτερη πυρηνικά Ρωσία, μετά ακολουθεί η σειρά της.

Αυτό το επιβεβαίωσε πρόσφατα και ο Τσέχος αναλυτής Jaroslav Stefec όπως αποκάλυψε πρόσφατα το defencenet.gr .

Όταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο του Parlamentní listy πότε είναι πιθανό να ξεκινήσει η ένοπλη σύγκρουση, ο Στέφετς απάντησε ότι «μπορεί να ξεκινήσει γρήγορα, πιθανότατα αυτόν τον χειμώνα».

Σημείωσε επίσης ότι μπορεί να αποτρέψει αυτή τη σύγκρουση:

«Εάν η Κίνα καταστήσει σαφές ότι θα υπερασπιστεί τη Ρωσική Ομοσπονδία σε περίπτωση επίθεσης εναντίον της. Έτσι, η Κίνα θα γινόταν σύμμαχος της Ρωσίας»

«Αυτό σημαίνει ότι η Κίνα θα απαντούσε κατηγορηματικά με στρατιωτικά μέσα σε ό,τι συμβαίνει και σε συγκεκριμένες προκλήσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, αφού η κινεζική ηγεσία, φυσικά, καταλαβαίνει ότι είναι οι επόμενοι στη σειρά. Εάν η Ρωσία ηττηθεί, η Κίνα είναι η επόμενη». 

O Σοϊγκού προφανώς σκεπτόμενος το ίδιο ακριβώς πρόσθεσε ότι η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών επεκτείνεται, με τα ρωσικά και τα κινεζικά στρατεύματα να συνεργάζονται «σε ξηρά, θάλασσα και αέρα».

Ο Ρώσος υπουργός τόνισε ότι οι διμερείς σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου είναι «φιλικές και σχέσεις εμπιστοσύνης», ενώ ο Φένγκε σχολίασε ότι η Ρωσία αντιμετωπίζει με επιτυχία τις στρατιωτικές απειλές των ΗΠΑ και οι δύο χώρες αντιτίθενται από κοινού στις αμερικανικές τακτικές.

Στην ουσία οι δύο υπερδυνάμεις «ενημερώνουν» τις ΗΠΑ

Μετά τις διαπραγματεύσεις, τόσο ο Ρώσος όσο και οι Κινέζος υπουργός συμφώνησαν να εντείνουν τις κοινές στρατηγικές ασκήσεις και τις περιπολίες των δύο χωρών.

Η Μόσχα εξέφρασε νωρίτερα τις ανησυχίες της για το πώς οι ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες προωθούν και επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της υποτιθέμενης «εισβολής» της Ρωσίας στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα η Δύση να ενισχύει τον ουκρανικό στρατό.

Οι ισχυρισμοί για την «εισβολή» απορρίφθηκαν από τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ως «παράλογες», ενώ ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του ότι η δυτική στρατιωτική βοήθεια θα οδηγήσει σε «περαιτέρω κλιμάκωση» των εντάσεων.

Η Κίνα, με τη σειρά της, πρόσφατα αρνήθηκε τους ισχυρισμούς σχετικά με την «δοκιμή υπερηχητικού πυραύλου» πάνω από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, η οποία φέρεται να προβλημάτισε το Πεντάγωνο σχετικά με το πώς το Πεκίνο κατάφερε να αναπτύξει αντίστοιχη τεχνολογία.

Το Πεκίνο επισήμανε επίσης, πρόσφατα τις ανησυχίες του για τη συνεργασία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών, της Αυστραλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου στο πλαίσιο της συμφωνίας AUKUS στον τομέα των πυρηνικών υποβρυχίων, λέγοντας ότι «αυτές οι ενέργειες επιδεινώνουν τις εντάσεις στην περιοχή, απειλούν την τοπική ειρήνη και σταθερότητα και υπονομεύουν τις διεθνείς προσπάθειες στον τομέα της μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων».

Η ουσία είναι ότι ο πλανήτης βρίσκεται σε μία επικίνδυνη αναταραχή, η οποία θυμίζει εποχή 1962, δηλαδή την εποχή της «Κρίσης των Πυραύλων».

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις