Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

Τελικά ποιοι προστατεύονται; - Πέθανε 34χρονος πλήρως εμβολιασμένος στον «Ευαγγελισμό» - Περίμενε κρεβάτι σε ΜΕΘ


 Την τελευταία του πνοή άφησε την Τετάρτη ένας 34χρονος πλήρως εμβολιασμένος στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», ο οποίος περίμενε επί δύο μέρες κρεβάτι. 

Πρόκειται γι' ακόμη έναν θάνατο πλήρως εμβολιασμένου και μάλιστα σε καμία περίπτωση δεν αφορά κάποιον ηλικιωμένο, αλλά έναν άνδρα 34 ετών. Για τον θάνατο του μίλησε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, η οποία υποστήριξε ότι... «ήταν υπέρβαρος». 

«Ένας νέος άνθρωπος, 34χρονων διασωληνώθηκε τη Δευτέρα και πέθανε Τετάρτη ξημερώματα Πέμπτης», ανέφερε η Παγώνη.

«Ήταν διασωλημένος εκτός μονάδας στο τμήμα covid και θέλαμε να πάμε στη ΜΕΘ covid», σημείωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Η Ματίνα Παγώνη τόνισε πως ήτανε καθημερινά το νοσοκομείο σε επαφή με το ΕΚΑΒ για μπορέσει να βρεθεί κρεβάτι, γιατί είχε μόνο ένα παράγοντά κινδύνου την παχυσαρκία, άλλα δεν πρόλαβε να μεταφερθεί.

«Ήταν υπέρβαρος. Η παχυσαρκία ήταν ένας παράγοντας κινδύνου που επιβάρυνε την περίπτωση του», πρόσθεσε η κ. Παγώνη.

Για τον θάνατο του 34χρονου μίλησε και μια γιατρός του «Ευαγγελισμού» η οποία στάθηκε στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ΕΣΥ. 

«Ένας νέος άνθρωπος, πλήρως εμβολιασμένος από τον Ιούλιο. Δούλευε στην εστίαση. Ήρθε με συμπτώματα αναπνευστικής ανεπάρκειας. Ήταν σπίτι του όταν μέτρησε το οξυγόνο. Είδε ότι ήταν πολύ χαμηλό και ήρθε στο νοσοκομείο. Είχε υποκείμενο νόσημα, με την έννοια ότι ήταν παχύσαρκος. Στο νοσοκομείο μπήκε στο κρεβάτι της covid κλινικής. Και χρειάστηκε να μπει απευθείας σε οξυγόνο υψηλής ροής. Του εξηγήσαμε πολύ αναλυτικά, ότι μπορεί να χρειαστεί να περάσει σε διασωλήνωση αν επιβαρυνθεί το επόμενο διάστημα. Η πορεία του εξελίχθηκε σε λίγες ώρες. Το μεσημέρι της Κυριακής είχε διασωληνωθεί. Στα γνωστά λεγόμενα αναπνευστηράκια. Τα πρόχειρα, τα οποία είναι αποκλειστικά για μεταφορά ασθενών. Ο άνθρωπος ήταν σε ένα θάλαμο στην αρχή της κλινικής, έπρεπε να περπατήσει -αν υποθέσουμε ότι μπορούσε- μπροστά από 10 δωμάτια για να φτάσει στους νοσηλευτές. Σε ένα δωμάτιο με κλειστή πόρτα, λόγω covid. Πόρτα που δεν έχει παράθυρο, διασωληνωμένος άρρωστος.

Με τους νοσηλευτές και τους γιατρούς του συγκεκριμένου τμήματος να  μετράνε αναστολές εργασίας, να είναι στο πόδι 2 χρόνια, χωρίς άδειες και ρεπό. Ο άνθρωπος 34 χρονών, δηλώνεται στο ΕΚΑΒ -στην πλατφόρμα που διαχειρίζεται τις κλίνες ΜΕΘ- και δεν βρέθηκε κρεβάτι μέχρι και 48 ώρες μετά. Ο άνθρωπος κατέληξε».

Και εμείς επιστρέφουμε στο ίδιο ερώτημα. Τελικά τα συγκεκριμένα σκευάσματα από τι προστατεύουν; Γιατί προ λίγων ημερών ο υπουργός Υγείας είχε πει ότι «κολλάνε οι εμβολιασμένοι; Κολλάνε. Μεταδίδουν οι εμβολιασμένοι; Μεταδίδουν. Αποδεικνύεται όμως ότι ο εμβολιασμένος σχεδόν περνάει τον Covid-19 ως μια κανονική γρίπη».

Αλλά και ο Θ.Βασιλακόπουλος είχε πει ότι «με το εμβόλιο είμαστε σοβαρά προστατευμένοι για τη σοβαρή νόσο, αλλά λιγότερο προστατευμένοι για την ήπια νόσο, με εξαίρεση τους άνω των 60 που έχουν πραγματικά πιο αυξημένο κίνδυνο νόσησης».

Έτσι προστατεύει από τη σοβαρή νόσο; 

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις