Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Νέα νύχτα χάους στην Ολλανδία: Διαδηλώσεις σε Ελλάδα, Ιταλία και Αυστρία - Οι Ευρωπαίοι απαιτούν την ελευθερία τους

 


Σε εξέλιξη βρίσκεται μια «λαϊκή επανάσταση», καθώς εκατομμύρια πολίτες σε κάθε πλευρά της Ευρώπης διαμαρτύρονται για τα lockdown, τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και τα πράσινα πιστοποιητικά. 

Στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στην Χάγη, όπου και έχει έδρα η ολλανδική κυβέρνηση, σημειώθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα επεισόδια, καθώς χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν για το lockdown και το όργιο καταστολής και πέταξαν πέτρες σε αστυνομικούς, οι οποίοι από την πλευρά τους προχώρησαν σε τουλάχιστον μια σύλληψη. 

Στο Άμστερνταμ, παρόμοια διαδήλωση κατά των μέτρων που ήταν προγραμματισμένη να γίνει χθες Σάββατο ακυρώθηκε από τους διοργανωτές του United We Stand μετά το χάος της Παρασκευής στο Ρότερνταμ.

Μάλιστα στην Ολλανδία υπήρξε και διακοπή ποδοσφαιρικού αγώνα, καθώς πολίτες εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης Άλμααρ-Ναϊμέγκεν ο οποίος γινόταν κεκλεισμένων των θυρών. Τα άτομα που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο διαμαρτύρονται για τα μέτρα για τον Covid-19. 
Στην Βιέννη, περισσότεροι από 50.000 πολίτες συγκεντρώθηκαν δυο βήματα από το αυτοκρατορικό παλάτι του Χόφμπουργκ για να διαμαρτυρηθούν για την «δικτατορία» και τον «φασισμό» του κορωνοϊού, λίγα 24ωρα πριν από την έναρξη εφαρμογής του νέου καθολικού, εθνικού lockdown στην Αυστρία που θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου.

Σε μία Ευρώπη που έγινε και πάλι το επίκεντρο της επιδημίας, η Αυστρία, όπου τα κρούσματα φθάνουν σε επίπεδα πρωτοφανή από την άνοιξη του 2020, είναι η πρώτη χώρα που επιβάλλει και πάλι lockdown στον πληθυσμό της. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες, πολλές άλλες χώρες έχουν ανακοινώσει την σκλήρυνση των περιοριστικών μέτρων.


Η Αυστρία έγινε επίσης η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης που επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό στο σύνολο του πληθυσμού από την 1η Φεβρουαρίου. Η διαδήλωση στη Βιέννη πραγματοποιήθηκε ειρηνικά, παρά τις ρίψεις καπνογόνων και αντικειμένων, και υπό την επιτήρηση των δυνάμεων της αστυνομίας.

Τεράστιες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στην Ιταλία. Σε Ρώμη, Μιλάν, Ούντινε, αλλά και άλλες πόλεις χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν για το πράσινο πιστοποιητικό. 

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις