Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Νέες καταγγελίες από την Ολλανδή δημοσιογράφο: Ο λόγος που φεύγει από την Ελλάδα


 Η Ολλανδή δημοσιογράφος, Ίνγκενμποργκ Μπέουχελ, υποστηρίζει στο ολλανδικό nu.nl, ότι έχει δεχθεί τόσες απειλές, ύστερα από το περιστατικό στο Μαξίμου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, που αποφάσισε να εγκαταλείψει την Ελλάδα για αόριστο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Μπέουχελ έπειτα από επικοινωνία με το ολλανδικό Υπουργείο Εξωτερικών, την πρεσβεία και την Ολλανδική Ένωση Δημοσιογράφων ξεκίνησε τη διαδικασία να εγκαταλείψει την Ελλάδα το συντομότερο δυνατό. Όπως σημειώνει, σκοπεύει να ακούσει τη συμβουλή που της έδωσαν λόγω του κύματος δυσαρέσκειας που ξεσήκωσε. «Δεν μπορώ πια να περπατήσω μόνη μου, δεν μπορώ να φορέσω το κόκκινο καπέλο μου» τονίζει.

“Ο Μητσοτάκης δεν συνηθίζει να του απευθύνουν ερωτήσεις και αντέδρασε πολύ αυταρχικά. Ήταν σαν να έκανε ένεση δηλητηρίου. Νόμιζε ότι είχε καταφέρει να φιμώσει τον Τύπο τα τελευταία δύο χρόνια” δήλωσε η Ολλανδή δημοσιογράφος.

Αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου, η Μπέουχελ αναφέρει ότι δεν γνώριζε τι είχε συμβεί στα social media. Το βράδυ πήγε -με το κόκκινο καπέλο- να πάρει κάτι στο σούπερ μάρκετ.

Ολλανδή δημοσιογράφος

“Καθώς πήγαινα σπίτι από το κατάστημα από έναν σκοτεινό δρόμο, ένας άνδρας πέταξε μια πέτρα στο κεφάλι μου. Με αποκάλεσε Τουρκάλα πόρνη και κατάσκοπο των Τούρκων και μου είπε να πάω στον Ερντογάν. Η πέτρα με χτύπησε στο μέτωπό μου. Μετά έτρεξα σπίτι πολύ γρήγορα. Αυτό ήταν ένα σοκ” καταγγέλλει.

Επίσης, υποστηρίζει ότι δεν προστατεύεται από τις ελληνικές αρχές, αλλά λαμβάνει υποστήριξη από δημοσιογραφικούς οργανισμούς όπως το ολλανδικό NVJ.

«Η ζωή μου είναι εδώ»

“Με συμβούλεψαν να φύγω από την Ελλάδα το συντομότερο δυνατό. Ήθελα να πετάξω στην Ολλανδία την επόμενη εβδομάδα για να κανονίσω κάποια διοικητικά ζητήματα” περιγράφει στον ιστότοπο.

Είναι ήδη σίγουρο ότι θέλει να επιστρέψει κάποια στιγμή στην Ελλάδα: “Μάλλον θα μου κάνουν τον βίο αβίωτο εδώ. Όμως η ζωή μου είναι εδώ και έχω σημαντική δουλειά να κάνω εδώ”.

Για λόγους ασφαλείας, δεν θέλει να ανακοινώσει πότε ακριβώς θα φύγει.

Η Ολλανδή δημοσιογράφος και το σπίτι της στην Ύδρα

Η Ολλανδή δημοσιογράφος, η οποία «πρωταγωνίστησε» στο επεισόδιο στο Μαξίμου και προκάλεσε την οργισμένη απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, τα τελευταία χρόνια ζει στην Ύδρα, όπου έχει σπίτι.

Δημοσιεύει στα social media συχνά στιγμιότυπα από τη ζωή της στο νησί, αλλά και από το εσωτερικό του σπιτιού της. Στις φωτογραφίες πρωταγωνιστούν κατά κύριο λόγο τα δύο σκυλιά της.

Ολλανδή δημοσιογράφος

Δείτε μερικές αναρτήσεις της στο Twitter από το σπίτι της στην Ύδρα:

 

Η σύλληψη της Ολλανδής δημοσιογράφου

Η 61χρονη ανταποκρίτρια είχε συλληφθεί στις 13 Ιουνίου 2021 με την κατηγορία ότι «διευκόλυνε την παράνομη διαμονή αλλοδαπού στην Ελλάδα» και πιο συγκεκριμένα στο σπίτι της, στην Ύδρα.

Τότε -σύμφωνα με τον Guardian- η ίδια ανέφερε ότι συνελήφθη μετά από καταγγελίες ντόπιων που ειδοποίησαν την αστυνομία για την παρουσία ενός 23χρονου από το Αφγανιστάν στο σπίτι της.

«Με κράτησαν σαν να ήμουν κάποιο είδος θανατηφόρου τρομοκράτη. Δεν με άφησαν ούτε να πάω σπίτι για να πάρω τα χάπια και το αποσμητικό μου», είχε δηλώσει τότε, ισχυριζόμενη ότι η αρχική αίτηση ασύλου στην Ελλάδα από τον 23χρονο απορρίφθηκε λόγω μεταφραστικών προβλημάτων στη συνέντευξή του.

 

Νέες αναρτήσεις από την Ολλανδή δημοσιογράφο

Μία από τις αναρτήσεις της στο Facebook ήταν μια φωτογραφία της που τράβηξε ο Μάριος Λόλος και τη δείχνει ως σκιά μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου με το καπέλο της και έγραψε:

«Όποια κακεντρεχή σχόλια και αν υπάρχουν, απάνθρωπα, που με κατηγορούν για παραμύθια, παράλογα, σουρεαλιστικά, φανταστικά πράγματα, αυτή τη φωτογραφία είναι ΤΕΧΝΗ».

 

Εκανε επίσης share αναρτήσεις από τις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία, όπου επίσης κάποιοι επιχειρούν να εκμεταλλευθούν ανθρώπους σε ανάγκη. «Αυτό: Ο Ρούτε και ο Μητσοτάκης επίσης πιστεύουν ότι είναι ΟΚ;», έγραψε.

 

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις