Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

Νέο σοκ για τα εμβόλια της Pfizer: Τέλος η 2η δόση σε παιδιά 12 έως 17 ετών λόγω μυοκαρδίτιδας


 Την ώρα που στην Ελλάδα πιέζουν τα παιδιά για να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού ο επικεφαλής του Κέντρου Διοίκησης της Κεντρικής Επιδημίας (CECC) της Ταϊβάν, Τσεν Σιχ-Τσάνγκ δήλωσε ότι μια ομάδα ειδικών αποφάσισε να αναστείλει τη χορήγηση των δεύτερων δόσεων του εμβολίου Pfizer-BioNTech (BNT) για τον κορωνοϊό για τα παιδιά 12 έως 17 ετών, λόγω της ανησυχίας ότι αυξάνεται ο κίνδυνος μυοκαρδίτιδας. 

Έχουν αναφερθεί αρκετές περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας (φλεγμονή του καρδιακού μυός) και περικαρδίτιδας (φλεγμονή της εξωτερικής επένδυσης της καρδιάς) μετά από εμβολιασμό σε παιδιά ηλικίας μεταξύ 12 και 17 ετών.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία των ΗΠΑ, ο κίνδυνος να εμφανίσουν μυοκαρδίτιδα οι νέοι μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης του συγκεκριμένου είναι 10 φορές υψηλότερος από ό,τι μετά την πρώτη δόση, ανέφερε το CNA.

Ορισμένες χώρες έχουν προσαρμόσει τις πολιτικές τους σχετικά με τη χορήγηση εμβολίων COVID-19 σε εφήβους. Για παράδειγμα, το Χονγκ Κονγκ έχει αλλάξει από δύο δόσεις BNT σε μία μόνο δόση για άτομα ηλικίας 12-17 ετών. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει κάνει κάτι παρόμοιο, συνιστώντας μόνο μία δόση για παιδιά μεταξύ 12 και 18 ετών.

Ο Τσεν είπε ότι η Συμβουλευτική Επιτροπή Ανοσοποίησης (ACIP) του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας αποφάσισε να σταματήσει τη χορήγηση δεύτερων δόσεων BNT σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα για δύο εβδομάδες, κατά τη διάρκεια της οποίας οι ειδικοί και οι γιατροί του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (CDC) θα εξετάσουν τις 16 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας μεταξύ των εφήβων μετά τον εμβολιασμό τους, πριν λάβουν την τελική απόφαση για το αν θα προχωρήσουν στη δεύτερη δόση.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις