Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

Νηστίσιμο και γρήγορο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές

 


Νηστίσιμο αλλά και γρήγορο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές, φυτική κρέμα και μαρμελάδα! Μία οικονομική και εύκολη συνταγή για γλυκό ψυγείου, ιδανικό για vegans και όσους νηστεύουν!

Μπορείτε να δείτε την εκτέλεση βήμα βήμα σε βίντεο παρακάτω, και να φτιάξετε ένα πεντανόστιμο γλυκό για όλη την οικογένεια ή για κέρασμα.

Υλικά

Γάλα Καρύδας 1 λίτρο

Σιμιγδαλι 120γρ ψιλό

Ζάχαρη Άχνη 100 γρ

Βουτυρο 50 γρ φυτικό

Βανίλια 2 – 3

Φρυγανιά για τη βάση

Μαρμελάδα της αρέσκειά σας

Για το σιρόπι

Ζαχαρη 250 γρ

Νερό 100 γρ

Λεμονι 2 κτσ

Λεμονι 3 φλούδες

Εκτέλεση

Πρώτα θα ετοιμάσουμε το σιρόπι μας για να κρυώσει !!

Σε ενα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό μαζί με δύο κτσ λεμόνι την ζάχαρη και τις φλούδες απο το λεμόνι και μόλις βράσει το βγάζουμε απο την εστία μας και το αφήνουμε να κρυώσει

Για την κρέμα

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα καρύδας η σόγιας η αμυγδάλου και μόλις έρθει σε θερμοκρασία βρασμού ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις μέχρι να μας δέσει η κρέμα!!

Αποσύρουμε και Ρίχνουμε την ζάχαρη άχνη τις βανιλίνες και το βούτυρο το φυτικό συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν . Παίρνουμε ενα ταψάκι 20χ30 και τοποθετούμε τις φρυγανιές η τα μπισκότα η κέικ νηστίσιμο και σιροπιάζουμε με το σιρόπι που ετοιμάσαμε η μπορούμε να σιροπιάσουμε με το σιρόπι απο κομπόστα!!

Αφρατεύουμε την κρέμα με το μίξερ χειρός και το ρίχνουμε επάνω στις φρυγανιές και τελειώνουμε με την μαρμελάδα της αρεσκείας μας!!! Το βάζουμε στο ψυγείο και το κόβουμε την επόμενη μέρα για να μαλακώσουν οι φρυγανιές



ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις