Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Πανικός στην κυβέρνηση από το θανατικό: Πρόταση της Μ.Γκάγκα για επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών


 Η αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων από κορωνοϊό έχει ξεκινήσει να δημιουργεί τριγμούς στην κυβέρνηση από την πίεση στο ΕΣΥ, και ειδικά σε σχέση με την αναστολή εργασίας όσων υγειονομικών δεν έχουν εμβολιαστεί, που αποτυπώθηκε από την ίδια την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα που ζήτησε να επανέλθουν για να ενισχύσουν το σύστημα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, η Μίνα Γκάγκα στην τελευταία σύσκεψη στο Μαξίμου πριν από την ανακοίνωση των μέτρων την Τρίτη, φέρεται να έθεσε το ζήτημα της επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών, υπό την προϋπόθεση να υποβάλλονται σε δύο τεστ κορωνοϊού την εβδομάδα, όπως άλλωστε προτείνει και η ΠΟΕΔΗΝ.

Το ίδιο δημοσίευμα σημειώνει ότι η πρόταση δεν έγινε δεκτή, και τα κενά στο σύστημα υγείας παραμένουν. 

Η απόφαση αναστολής για 7-9χιλιαδες ανεμβολίαστους υγειονομικούς προκάλεσε την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Μάλιστα η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα της ΕΕ σε κρούσματα ανά εμβολιασμένο.

Η πρόταση της ίδιας της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας δείχνει τον πανικό αλλά και την ενοχή ορισμένων κυβερνητικών για την κατάσταση που προκάλεσαν στο ΕΣΥ.

Το σημαντικότερο είναι ότι μπορεί και ο ίδιος ο Κ.Μητσοτάκης να παραδέχθηκε ότι το ΕΣΥ στην Βόρεια Ελλάδα ειδικά πιέζεται, αλλά η "απάντηση" του είναι η απόσπαση... 5  εντατικολόγων από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη


ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις