Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Παγώνη εναντίον Εξαδάκτυλου: «Να του θυμίσει κάποιος ότι είναι γιατρός και όχι φερέφωνο των οποιονδήποτε»

 


Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Αθανάσιου Εξαδάκτυλου που έκανε για τους ανεμβολίαστους και την πληρωμή των νοσηλειών. Υπενθυμίζουμε πως Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, είναι η Ματίνα Παγώνη.

Ματίνα Παγώνη: Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ

Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΝΑΠ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις από Πέμπτη 18 Νοεμβρίου δηλώσεις σε τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας του προέδρου του ΠΙΣ κ. Αθανασίου Εξαδάκτυλου, πως οι ανεμβολίαστοι ασθενείς πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι τα νοσήλια.

Αυτό είναι τελείως ανοίκειο να ακούγεται από τα χείλη γιατρού που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, πολύ περισσότερο δε από εκπρόσωπο του ΠΙΣ. Με τη λογική αυτή όλοι οι ασθενείς κάθε πάθησης που κάποιος θα κρίνει ότι δεν είχαν εφαρμόσει προληπτικά μέτρα πριν ασθενήσουν ή τραυματιστούν (πχ. καπνιστές, απρόσεκτοι οδηγοί κ.λπ.) θα πρέπει να πληρώνουν τη νοσηλεία τους. Δηλαδή να καταργηθεί κάθε έννοια δημόσιας δωρεάν περίθαλψης.

Καλούμε το διοικητικό συμβούλιο του και τη συνέλευση του ΠΙΣ να ανακαλέσει άμεσα σε τάξη τον πρόεδρό του και να τού υπενθυμίσει ότι είναι γιατρός και όχι φερέφωνο των οποιωνδήποτε οικονομικών συμφερόντων».


ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις