Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Περικύκλωση της Ελλάδας! Ερντογάν & Ράμα χρησιμοποιούν τους μετανάστες-Η Αλβανία θα δεχθεί Αφρικανούς από Βρετανία

 


Κίνδυνος ξανά για την Β. Ήπειρο -Ο Ράμα ακολουθεί κατά γράμμα σχέδιο Ερντογάν για διπλή περικύκλωση της Ελλάδος από κύματα προσφύγων;

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Ηνωμένο Βασίλειο, είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία Μ.Τζόνσον και Έντι Ράμα για την μεταφορά Αφρικανών μεταναστών στην Αλβανία.


“Οι Βρετανοί υπουργοί ελπίζουν να επισφραγίσουν μια συμφωνία για τη μεταφορά μεταναστών που διέρχονται από τη Μάγχη στην Αλβανία ως κεντρικό μέτρο για τον τερματισμό της κρίσης”, αναφέρει η πηγή.

Αν υλοποιηθεί η συμφωνία , κάτι που είναι σχεδόν σίγουρο τότε η γειτονική χώρα θα δεχθεί Αφρικανούς μετανάστες στο έδαφος, το οποίο όμως είναι πολύ κοντά με το ελληνικό ενώ υπάρχει και ο φόβος για ύποπτο σχέδιο Ράμα για την Βόρειο Ήπειρο, κατ’ επιταγή του “φίλου” Ερντογάν.

Με μεγάλη προσοχή και διαρκή επαγρύπνηση οι φορείς της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία παρακολουθούν το θέμα της ενδεχόμενης εγκατάστασης χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, σε περιοχές που αποτελούν πατρογονικές εστίες των Ελλήνων της γειτονικής χώρας

Σύμφωνα με παλαιότερες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες,τουλάχιστον σε πρώτη φάση ο Έντι Ράμα, σχεδιάζει να κατασκευάσει τρία κέντρα υποδοχής και εγκατάστασης μεταναστών στη νότια Αλβανία, σε περιοχές που διαβιεί η ελληνική εθνική μειονότητα. Τα τρία hot spots πρόκειται να γίνουν σε Αργυρόκαστρο, Κορυτσά και Άγιοι Σαράντα.

Πληροφορίες μη επιβεβαιωμένες αναφέρουν επίσης ότι ένα από τα κέντρα υποδοχής θα γίνει στις εγκαταστάσεις πρώην στρατοπέδου στη γέφυρα Ντράγκοτ στη νότια Αλβανία.

Ο χώρος χρησιμοποιούνταν παλαιότερα ως στρατόπεδο τάγματος καταδρομέων και μέχρι πρόσφατα ως χώρος αποθήκευσης υλικών που είχαν δεσμευτεί από τις αρχές, κυρίως αυτοκινήτων.

Ένα άλλο σημείο που φέρεται να σχεδιάζεται να μετατραπεί σε χώρος φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών είναι το πρώην στρατόπεδο στο μειονοτικό χωριό Κρανιά. άλλοτε στρατόπεδο πυροβολικού που περιήλθε το 2001 στον δήμο Φοινίκης για να στεγάσει τις υπηρεσίες του

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα και με την μειονοτική εφημερίδα «Πρωινός Λόγος», ο Έντι Ράμα κοιτάζει μεν προς την Ευρώπη, εφαρμόζει όμως πιστά την πολιτική και τα σχέδια του Τούρκου «Σουλτάνου» Ταγίπ Ερντογάν στα Βαλκάνια, τα οποία έχουν πρώτο και μόνιμο στόχο την Ελλάδα.

Ο Πρέσβης Επί τιμή Δημήτρης Καραϊτίδης, είχε τονίσει ότι «ανοίγει ο ασκός του Αιόλου» για νέες προσφυγικές ροές προς τη χώρα μας και προέβλεψε ότι θα δεχθούμε περαιτέρω πιέσεις από Τουρκία και Αλβανία.

«Οι Αλβανοί θέλουν να φιλοξενήσουν 70.000 Αφγανούς στα εδάφη της ελληνικής μειονότητας για την εξουδετερώσουν πλήρως. Είναι δόλιες οι προθέσεις της Αλβανίας, η οποία είναι υπό την έντονη και συνεχή επιρροή της Τουρκίας. Πρόκειται για ανησυχητικό και ζοφερό θέμα», είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε, δε, ότι ήταν «μη αναμενόμενη» η αντίστοιχη κίνηση των Σκοπιανών, εκφράζοντας την ελπίδα να έχει «μικρές διαστάσεις», είχε δηλώσει προφητικά ο ίδιος.

Τις μύχιες σκέψεις του δίδυμου Ράμα - Ερντογάν και τις εκτιμήσεις για το τι πρέπει να περιμένουμε στο επόμενο διάστημα με όχημα τους μετανάστες.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις