Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

Ποινική δίωξη κατά του Αλβανού εισαγγελέα που «αυτοκτόνησε» τον Κατσίφα


 Διώκεται για «κατάχρηση εξουσίας» και «χρηματισμό» από την αλβανική ειδική εισαγγελία για την καταπολέμηση της διαφθοράς - Είχε «αυτοκτονήσει» τον 35χρονο ομογενή με δύο σφαίρες στην καρδιά

Ποινική δίωξη κατά του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Αργυρόκαστρου, Γιουλιάν Τσάφκα, που «αυτοκτόνησε» τον ομογενή Κωνσταντίνο Κατσίφα, άσκησε η Ειδική Εισαγγελία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς «SPAK» στην Αλβανία.

Σύμφωνα με το αλβανικό τηλεοπτικό δίκτυο «Top Channel», o Εισαγγελέας της «SPAK» Ντριτάν Πρένσι, άσκησε ποινική δίωξη κατά του Τσάφκα για «κατάχρηση εξουσίας» και «χρηματισμό»

katsifas

Η υπόθεση αφορά στον χρηματισμό του Προϊστάμενου της Εισαγγελίας Αργυροκάστρου Γιουλιάν Τσάφκα, μέσω δικηγόρου που εκπροσωπεί πρόσωπο το οποίο κατηγορείται για «καταπάτηση κανόνων οδικής συμπεριφοράς» και για «ενέργειες που αποσκοπούν στην απόκρυψη της αλήθειας».

Το ρεπορτάζ του «Top Channel» αναφέρει πως ο κατηγορούμενος είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα το 2019 και μέσω του χρηματισμού προσπαθούσε να απεμπλακεί από τον πέλεκυ της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα το κατηγορητήριο, ο Τσάφκα έλαβε μέσω του δικηγόρου του κατηγορούμενου το ποσό των 3.000 ευρώ εκ των οποίων τα μισά προοριζόταν για τον ίδιο και το υπόλοιπο ποσό για τον Δικαστή της υπόθεσης με σκοπό την παύση της ποινικής δίωξης ή την έκδοση αθωωτικής απόφασης.

Η υπόθεση έχει αριθμό πρωτοκόλλου 922 και βρίσκεται υπό την επίβλεψη του Εθνικού Γραφείου Ερευνών της Αλβανίας «BKH». Για την ίδια υπόθεση επίσης διώκονται ακόμη δύο άτομα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η συγκεκριμένη υπόθεση βρισκόταν στο συρτάρι της Ειδικής Εισαγγελίας αρκετό καιρό ωστόσο η ποινική δίωξη προχώρησε σχεδόν ένα μήνα μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του Προϊστάμενου της Εισαγγελίας Αργυροκάστρου να κλείσει την υπόθεση της δολοφονίας του Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα, πρίν από τρία χρόνια από επίλεκτους άνδρες της Αλβανικής Αστυνομίας «RENEA», αποδίδοντάς την σε αυτοκτονία, όχι με μια αλλά με … «δύο σφαίρες στην καρδιά» όπως υποστήριξε προκλητικά στην πρότασή του.

Να σημειωθεί πως προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης Κατσίφα ήταν τόσο εμφανής, που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της προέδρου του Πρωτοβάθμιου Δικαστηρίου Αργυροκάστρου Σουέλα Ντάσι, που διέταξε τον περασμένο Οκτώβριο της συνέχιση της έρευνας από τον του Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αργυρόκαστρου, Γιουλιάν Τσάφκα που πλέον διώκεται.

Ερωτηματικό παραμένει εάν ο Τσάφκα, συνεχίσει ν’ ασχολείται με την υπόθεση Κατσίφα, έχοντας ως δεδομένο πως έως τα μέσα Δεκεμβρίου θα πρέπει να παραδώσει στην πρόεδρο του Πρωτοβάθμιου Δικαστηρίου Αργυροκάστρου το τελικό πόρισμα.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις