Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Ρεκόρ κρουσμάτων στην εμβολιασμένη Γερμανία: Εκδικούνται τους ανεμβολίαστους - Δεν θα μπαίνουν ούτε σε ΜΜΜ!

 


Το τείχος ανοσίας που υπόσχονταν οι κυβερνήσεις αποδείχθηκε απάτη, καθώς σχεδόν όλες οι χώρες που εμβολίασαν μαζικά τον πληθυσμό βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα πρωτοφανές κύμα. 

Η Γερμανία παρόλο που έχει εμβολιάσει πλήρως το 67,6% του πληθυσμού και με μια δόση το 70,1% του πληθυσμού ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ρεκόρ κρουσμάτων. 

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 65.371 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 5.195.321, δείχνουν οι αριθμοί που δημοσιοποίησε σήμερα Πέμπτη το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Πρόκειται για αριθμό κρουσμάτων άνευ προηγουμένου, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Είναι επίσης η πρώτη φορά από την εκδήλωση της πανδημίας στη γερμανική επικράτεια που ο αριθμός των επιβεβαιωμένων μολύνσεων ξεπερνά το επίπεδο των 60.000 μέσα σε μια μέρα.

Οι θάνατοι 264 ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα στους 98.538 νεκρούς μέχρι σήμερα.



Η Γερμανία βάζει σε lockdown 14 εκατ. ανεμβολίαστους πολίτες 


Όπως στην Ελλάδα, έτσι και στη Γερμανία κατηγορούν τους ανεμβολίαστους για την αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος και ετοιμάζονται να τους βάλουν σε lockdown. 

Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινοι και Φιλελεύθεροι ανακοίνωσαν ότι συμφώνησαν στην εφαρμογή νέων, αυστηρότερων μέτρων για την πανδημία, ανάμεσά τους η απαγόρευση χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς από τους ανεμβολίαστους, η επιστροφή στην τηλεργασία, όπου αυτό είναι εφικτό, η υποχρεωτική υποβολή σε διαγνωστικά τεστ για τους εισερχόμενους σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας, και τσουχτερά πρόστιμα για την πλαστογράφηση πιστοποιητικών εμβολιασμών ή αποτελεσμάτων διαγνωστικών εξετάσεων.

Οι Πράσινοι πιέζουν και για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων σε συγκεκριμένους τομείς, όπως σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας, ενώ οι Φιλελεύθεροι ζητούν να ισχύσει το μέτρο και στις Ενοπλες Δυνάμεις.


Ο Σοσιαλδημοκράτης εν αναμονή καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, δήλωσε ότι είναι υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού, εφόσον υπάρχει ευρεία συναίνεση.

Οι τρεις μελλοντικοί κυβερνητικοί εταίροι τόνισαν ότι απορρίπτουν ένα καθολικό lockdown στη Γερμανία και είναι υπέρ της ψήφισης νόμου που θα επιτρέπει στα 16 ομόσπονδα κρατίδια να αποφασίζουν για τα μέτρα που θα εφαρμόζουν, ωστόσο έξι στους δέκα Γερμανούς τάσσονται κατά της κατάργησης του νόμου που δίνει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση την εξουσία να περνά τα αναγκαία για την πανδημία μέτρα.

Ο επιφανής ιολόγος Κρίστιαν Ντόρστερν προειδοποίησε κατ’ επανάληψη το τελευταίο διάστημα ότι τα εμβόλια και οι ενισχυτικές δόσεις δεν αρκούν για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού και ότι θα χρειαστεί να εφαρμοστούν εκ νέου μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Η Άνγκελα Μέρκελ και ο Όλαφ Σολτς θα έχουν σήμερα, Πέμπτη, τηλεδιάσκεψη με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων για να συζητήσουν τα επόμενα μέτρα.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις