Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Σχέδιο οικονομικής εξόντωσης των ανεμβολίαστων: Η μετάλλαξη Μποτσουάνα δικαιολογία και για μέτρα σε εμβολιασμένους


 Όσον και εάν ακούγεται παράδοξο η μετάλλαξη Μποτσουάνα ήρθε ως «δώρο» στις κυβερνήσεις που ήθελαν να πάρουν ακόμα πιο σκληρά μέτρα ενόψει Χριστουγέννων, μέτρα τα οποία θα αφορούσαν και εμβολιασμένους, και δεν είχαν τρόπο για να τα δικαιολογήσουν. 

Ανάμεσα σε αυτές βέβαια τις κυβερνήσεις και η ελληνική, η οποία έχει τονίσει ότι δεν πρόκειται να επιβληθεί ξανά lockdown, όμως κάτι τέτοιο πλέον δεν είναι σίγουρο. 

Αρχικά να σημειώσουμε ότι στο πρόσφατο διάγγελμα του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει «όπου ο εμβολιασμός προχωρεί, ο ιός υποχωρεί» και μάλιστα είχε δώσει ως παράδειγμα την Πορτογαλία για να πείσει ότι πρόκειται για «πανδημία ανεμβολίαστων». 

«Πρόκειται πράγματι για πανδημία ανεμβολίαστων, αφού οι εμβολιασμένοι ακόμα και να νοσήσουν θα έχουν ήπιες συνέπειες. Σκεφτείτε ότι αν είχαμε τα ποσοστά θωρακισμένων ηλικιωμένων της Πορτογαλίας -και η Ελλάδα, θυμίζω, είναι δεύτερη στις μεγάλες ηλικίες στην Ευρώπη- οι διασωληνώσεις θα ήταν πέντε φορές λιγότερες», είχε προσθέσει. 

Η πραγματικότητα βέβαια τον διέψευσε άμεσα, καθώς λίγες ημέρες αργότερα η Πορτογαλία ανακοίνωσε μέτρα για εμβολιασμένους. 

Και κάπως έτσι, την ώρα που και η Γερμανία ετοιμάζεται να πάρει μέτρα για τους εμβολιασμένους, ο πρωθυπουργός είναι έτοιμος να αθετήσει την υπόσχεση που έδωσε σε 7 εκατ. εμβολιασμένους πολίτες. 

Παράλληλα όμως υπάρχουν σημαντικές πιέσεις σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν, οι πρώτοι με την τρίτη δόση, οι δεύτεροι με την πρώτη. 

Μέχρι στιγμής έχουν επανέλθει τα σενάρια υποχρεωτικής χρήσης μάσκας παντού. Κάτι που προτείνουν ειδικοί τονίζοντας πως η μετάλλαξη Όμικρον έχει ήδη απλώσει τα δίχτυα της και καλώντας τον κόσμο να εμβολιαστεί προκειμένου να αναχαιτιστεί η πανδημία.

Τα μέτρα που βρίσκονται στο συρτάρι ενόψει Χριστουγέννων

Επαναφορά της υποχρεωτικής χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους.

Αποκλεισμός των μη εμβολιασμένων και από εξωτερικούς χώρους της εστίασης και της ψυχαγωγίας ακόμη και αν έχουν rapid test.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι βρίσκονται, επίσης, η καθημερινή διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων για τους ανεμβολίαστους, η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, καθώς και περιορισμοί σε μετακινήσεις από νομό σε νομό. «Ειδικοί» εισηγούνται εξάλλου, να ανοίξει άμεσα η συζήτηση για τη χορήγηση της αναμνηστικής δόσης νωρίτερα.

«Μάσκες παντού»

Υπενθυμίζεται ότι «ειδικοί» όπως ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, ζητούν τη λήψη αυστηρότερων μέτρων, όπως κλείσιμο των σχολείων, χρήση μάσκας παντού και lockdown για τους ανεμβολίαστους.

Στο ίδιο μήκος κύματος η Αθηνά Λινού είπε ότι «από την αρχή που δόθηκε η ελευθερία στους εμβολιασμένους να μη χρησιμοποιούν τη μάσκα, έχω επαναστατήσει. Επιμένω καθημερινά ότι η μάσκα πρέπει να χρησιμοποιείται από όλους και σε όλους τους χώρους, εκτός αν έχουμε απόσταση μεγαλύτερη από 2-3 μέτρα από τους άλλους. Χρειαζόμαστε απόσταση τουλάχιστον 1 μέτρου σε όλες μας τις επαφές, και ή δύο μάσκες ή μάσκα υψηλής αποδοτικότητας».

Συνέχισε δε λέγοντας: «Ελπίζω ότι δε θα πάμε σε lockdown και ότι η καινούργια μετάλλαξη δε θα φτάσει στην Ελλάδα, γιατί αυτό θα είναι πολύ σοβαρή εξέλιξη. Πρέπει να φορούν όλοι μάσκα, να εμβολιαστούν όλοι οι άνθρωποι, σε καταυλισμούς, σε κέντρα στήριξης μεταναστών, να βγουν στους δρόμους εμβολιαστικές μονάδες και να εμβολιάζουν».

Και η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, τάχθηκε υπέρ των rapid test για την είσοδο των ανεμβολίαστων στα σούπερ μάρκετ ώστε να ξέρουν ότι δεν είναι ασυμπτωματικοί και δεν μεταδίδουν. Μάλιστα, τόνισε ότι ο ιός δεν αφορά μόνο τις μεγάλες ηλικίες, αλλά όλους.

«Υπαρκτή η ανάγκη για μέτρα»

«Για το αν θα έρθει lockdown δεν ξέρω, σίγουρα όμως το νέο στέλεχος βοηθάει στη συνειδητοποίηση ότι δεν έχουμε τελειώσει με τον κορωνοϊό. Υπάρχει η μετάλλαξη Δέλτα, η οποία εξαπλώνεται και συνεχίζει να δίνει πολλά κρούσματα. Βλέπουμε ότι ένα νέο στέλεχος μπορεί να χειροτερέψει τα δεδομένα, μπορεί και όχι. Βλέπουμε ότι η ανάγκη για τα μέτρα παραμένει υπαρκτή. Όπως εξελίσσονται τα δεδομένα δεν θα αποφύγουμε τα μέτρα», είπε ο καθηγητής Φαρμακολογίας Ευάγγελος Μανωλόπουλος.

«Κάθε μέτρο που περιορίζει την κινητικότητα των ανεμβολίαστων είναι θετικό. Απλά είναι ένα μικρό μέτρο συγκριτικά με το πρόβλημα που έχουμε. Ένα γενικευμένο lockdown θα ήταν άδικο για πολλούς άλλους», τόνισε.

«Θα ήταν άδικο και επιφανειακό το γενικευμένο lockdown, γιατί ελάχιστοι εμβολιασμένοι βρίσκονται σε ΜΕΘ και πολύ λιγότεροι πεθαίνουν. Ο λόγος που νοσούν οι εμβολιασμένοι είναι γιατί έχουμε υψηλό ιικό φορτίο λόγω πολλών ανεμβολίαστων στην κοινότητα. Ακόμα και οι εμβολιασμένοι μπορούν να βρεθούν σε περιβάλλον με ανεμβολίαστους, Θα είχαμε αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό αν είχαμε εμβολιαστεί σε ένα ποσοστό 90%».

Φυσικά ότι ελάχιστοι εμβολιασμένοι πεθαίνουν, είναι κάτι που δεν ισχύει, σύμφωνα με την ανάλυση του Κ.Αρβανίτη. 

«Τρίτη δόση εδώ και χθες – Το lockdown κάνει μόνο ένα πράγμα: αγοράζει χρόνο»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τόνισε πως η Pfizer και η Moderna χρειάζονται 90 ημέρες για να φτιάξει μία τροποποιημένη εκδοχή των εμβολίων τους που να καλύπτει τις μεταλλάξεις και γι’ αυτό επιμένει να γίνει η τρίτη δόση. «Τρίτη δόση εδώ και χθες», είπε και πρόσθεσε ότι οι «ειδικοί» δεν γνωρίζουν για πόσο θα μας καλύπτει η αναμνηστική δόση, αλλά υπάρχει πρόβλεψη ότι θα καλύπτει για μεγάλο διάστημα.

«Τη μάσκα πρέπει να τη φοράει κανένας εκεί που υπάρχει πολύς κόσμος. Η οδηγία είναι ξεκάθαρη: φόρα τη μάσκα σου όπου υπάρχει πολύς κόσμος. Ας πούμε ότι η πολιτεία βγάζει οδηγία για υποχρεωτική χρήση μάσκας. Αντέχει η ελληνική κοινωνία να επιτηρείται το μέτρο από τα όργανα της τάξεως; Ακούω για lockdown. Κατ’ αρχήν, για μένα αποτελεσματικό είναι ένα lockdown όταν ο κόσμος το εφαρμόσει. Κάνει μόνο ένα πράγμα: αγοράζει χρόνο. Τι σημαίνει αυτό; Να μειωθεί η πίεση στο σύστημα υγείας και να προλάβει ο κόσμος να εμβολιαστεί. Εάν δεν εμβολιαστούν οι ανεμβολίαστοι δεν κερδίζουμε τίποτα από ένα lockdown».

«Δεν υπάρχει τρόπος να το αποφύγει κανείς με την κινητικότητα που υπάρχει παγκοσμίως», είπε για τη μετάλλαξη Όμικρον. «Υπάρχει ένας κίνδυνος με τα πολλά περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν παγκόσμια στη Ν. Αφρική και παραπονέθηκαν οι αξιωματούχοι της Ν. Αφρικής. Ο ιός έχει ήδη διασπαρεί.  Το Όμικρον ας είναι ακόμα ένα κίνητρο για να εμβολιαστούμε», τόνισε.

Το μόνο που θεωρείται βέβαιο είναι ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, καθώς έχει αποφασίσει ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα τους εξοντώσει οικονομικά μέχρις ότου αυτοί εμβολιαστούν. 

Παράλληλα είναι αρκετά πιθανό να υπάρξουν μέτρα για τους εμβολιασμένους, αρχικά θα είναι πιο ελαφρά -όπως πχ. η επαναφορά της μάσκας- όμως στη συνέχεια και αυτοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με μέτρα lockdown. 

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις