Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Σκοπιανά ΜΜΕ: «Εμείς δημιουργήσαμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και οι Έλληνες τους έκλεψαν το 1896»!

 


Στα Σκόπια αναθάρρησαν οι εθνικιστές με την κατάρρευση του Ζ.Ζάεφ και έχουν ξεκινήσει εκ νέου την προσπάθεια να κλέψουν κομμάτια της ελληνικής Ιστορίας όπως και την πατρότητα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Λένε μάλιστα πως το όνομά τους το οφείλουν στο βουνό Όλυμπος... (sic)  και οι Έλληνες «έκλεψαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1896».

Έχουμε να δούμε πολλά τις επόμενες ημέρες.

 «Οι Ολυμπιακοί αγώνες, “διοργανώθηκαν αρχικά από τον Μακεδόνα Βασιλιά Αλέξανδρο Α’ και το όνομα τους το οφείλουν στο βουνό Όλυμπος”, και ως αποτέλεσμα ανήκουν στην ιστορία του Σκοπιανού έθνους".

“Κατά την περίοδο της περσικής κατοχής της Μακεδονίας, ο Αλέξανδρος Α' διοργανώνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη βόρεια πλευρά του Ολύμπου.

Ο Βασιλιάς Αλέξανδρος Α' προσκαλεί όλα τα έθνη να  συμμετάσχουν σε αυτούς, και έτσι έχουμε τους πρώτους διεθνείς αγώνες που διοργάνωσαν οι Μακεδόνες πρόγονοι μας.

Η θεωρία ότι αυτοί οι αγώνες ήταν ελληνικοί είναι λανθασμένη και αυτό δεν είναι λογικό, γιατί τότε στην περιοχή αυτή δεν υπήρχαν ελληνικά κρατίδια.

Οι μεγαλύτεροι αθλητές και καλλιτέχνες συγκεντρώθηκαν σε ένα μέρος για αυτό το γεγονός στη βόρεια πλευρά του ιερού Ολύμπου. Έτσι, με τη συμμετοχή πολλών εθνών, το αθλητικό αυτό γεγονός είχε διεθνή χαρακτήρα.

Μετά την κατάρρευση της Μακεδονικής Μοναρχίας, οι Ολυμπιακοί Αγώνες απαγορεύτηκαν από τους Ρωμαίους.

Οι Ολυμπιακοί του 1896 στην Αθήνα έκλεψαν αυτή μακεδονική ταυτότητα των αγώνων αυτών”, καταλήγει το εθνικιστικό παραλήρημα Σκοπιανών κύκλων σε ΜΜΕ του κρατιδίου.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις