Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Δυστύχημα στον ΗΣΑΠ με έναν νεκρό και δύο τραυματίες - Πώς σημειώθηκε η τραγωδία


 Δυστύχημα με έναν νεκρό και δύο τραυματίες σημειώθηκε το πρωί στις γραμμές του ΗΣΑΠ.

Τραγωδία με έναν νεκρό και δύο τραυματίες έπειτα από δυστύχημα στις γραμμές του ΗΣΑΠ.

Ένα μηχάνημα λείανσης ξεκίνησε από την Κηφισιά, αλλά όταν βρισκόταν στον σταθμό του Ηρακλείου, ο οδηγός αντιλήφθηκε ότι υπήρχε πρόβλημα με τα φρένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ξεκίνησε μία φρενήρης πορεία η οποία σταμάτησε όταν συγκρούστηκε με συρμό του ΗΣΑΠ μεταξύ των σταθμών του Αγίου Νικολάου και της Αττικής.

Ο συρμός, στον οποίο δεν υπήρχαν επιβαίνοντες, είχε τοποθετηθεί εκεί από την αρμόδια υπηρεσία της ΣΤΑΣΥ, προκειμένου να σταματήσει την πορεία του μηχανήματος, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο μηχάνημα επέβαιναν πέντε άτομα, τα οποία, όταν αντιλήφθηκαν το πρόβλημα, αναγκάστηκαν να ανοίξουν τις πόρτες και να πηδήξουν στις γραμμές για να σωθούν.

Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν τρεις εξ αυτών.


Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Γεννηματάς και ο ένας κατέληξε λίγο αργότερα. Πρόκειται για έναν 41χροο Έλληνα εργοδηγό.
Ο Σπύρος Ρεβύθης, εκπρόσωπος εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, εξήγησε στην κρατική τηλεόραση πως έσπασαν τα φρένα, ο συρμός ανέπτυξε ταχύτητα έως και 50 χιλιομέτρων και οι επιβαίνοντες αναγκάστηκαν να πηδήξουν.

Επεσήμανε πως πρόκειται για ένα εργολαβικό μηχάνημα και έκρινε πως εάν δεν σταματούσε εκεί που σταμάτησε, θα έφτανε μέχρι το Φάληρο και θα είχαμε πολλαπλάσια προβλήματα, αφού θα είχε αναπτύξει πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα.
Όσον αφορά στους επιβαίνοντες, είπε ότι οι τρεις πήδηξαν νωρίς, αλλά οι άλλοι δύο -μεταξύ αυτών και ο οδηγός- το έκαναν την τελευταία στιγμή.
Σημειώνεται πως αυτή την ώρα δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια μεταξύ των σταθμών Ομόνοιας και Κηφισιάς και κρίνεται ότι θα χρειαστεί ώρα για την ολοκλήρωση της έρευνας και την απομάκρυνση του μηχανήματος και του συρμού από τις γραμμές.


ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις