Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

«Στριπτίζ» ΠΟΕΔΗΝ σε κυβέρνηση: Κλείσατε 465 ΜΕΘ λόγω των αναστολών στους υγειονομικούς! ΣΤΟ ΑΧΕΠΑ 93.899.846,17 ΕΥΡΩ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΜΕΘ!

 


Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος «ξεγύμνωσε» την κυβέρνηση και εξέθεσε το υπουργείο Υγείας, καθώς υποστήριξε ότι έχουν κλείσει σχεδόν οι μισές ΜΕΘ στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες λόγω των αναστολών στους υγειονομικούς. 

Την ώρα που το ΕΣΥ πιέζεται -λόγω Covid-19 λένε- η κυβέρνηση αποφάσισε να βγάλει σε αναστολή εργασίας μάχιμους υγειονομικούς και να αφήσει υποστελεχωμένα τα νοσοκομεία. 

Οι αριθμοί που αποκαλύπτουν την γύμνια των νοσοκομείων

«Τα νοσοκομεία επιχειρησιακά είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από ό,τι το Μάρτιο-Απρίλιο, στο τρίτο κύμα. Έχουμε μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό», είπε ο Π.Γιαννάκος αναφέροντας χαρακτηριστικά στοιχεία:

στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης που εφημερεύει, υπήρξαν 150 προσελεύσεις περιστατικών κορωνοϊού, 35 εισαγωγές θετικών κρουσμάτων, 17 εισαγωγές υπόπτων περιστατικών, ενώ υπάρχουν 6 διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους γιατί είναι γεμάτες οι 15 κλίνες ΜΕΘ. Υπάρχουν και τα γενικά περιστατικά, το νοσοκομείο έχει γεμίσει, τα 650 κρεβάτια είναι γεμάτα, δεν υπάρχει χώρος για περιστατικό. Μόνο ράντζα πια, στο εξής.

ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟ ΑΧΕΠΑ 93.899.846,17 ΕΥΡΩ... ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΜΕΘ!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΕΚ

στο Ιπποκράτειο υπάρχουν 6 διασωληνωμένοι ασθενείς με covid-19 σε λίστα αναμονής, είναι σε χειρουργικές αίθουσες προσωρινά.

στο Παπαγεωργίου έχουν γεμίσει οι 18 κλίνες ΜΕΘ, υπάρχουν 8 ασθενείς σε λίστα αναμονής σε μία προσωρινή ΜΑΦ (Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας).

«Τα κρεβάτια ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη είναι γεμάτα, στη Θεσσαλία είναι γεμάτα», συνέχισε, συνολικά «σήμερα λειτουργούν 508 κρεβάτια ΜΕΘ covid-19, ενώ στο τρίτο κύμα τον Απρίλιο λειτουργούσαν 973». Και όπως εξήγησε, «τόσα κρεβάτια δεν μπορούμε να πιάσουμε πια, γιατί 7.000 άνθρωποι είναι σε αναστολή εργασίας και δεν έχουν αντικατασταθεί. Οι συνάδελφοι που δουλεύουν έχουν γίνει λάστιχο, δεν παίρνουν ρεπό, δεν παίρνουν άδειες, μετακινούνται από τμήμα σε τμήμα. Βλέπουν ασθενείς διασωληνωμένους σε θαλάμους».

Καυτηρίασε παράλληλα το γεγονός ότι αντί η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το υπουργείο Υγείας να προχωρήσουν σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, «κλείνουν πρωτοβαθμιες δομές στην ανατολική Μακεδονία, Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία, μεταφέρεται το προσωπικό στα νοσοκομεία. Αυτό δεν είναι επιχειρησιακό σχέδιο για να αντιμετωπίσουμε τον χειμώνα, την πανδημία, τη γρίπη, με δεδομένο ότι έχουν αρθεί οι περιορισμοί... Τα νοσοκομεία είναι σε κακή κατάσταση, οι ανεμβολίαστοι συνάδελφοι πρέπει να γυρίσουν πίσω με δύο rapid test. Οι ίδιοι κινδυνεύουν. Κυρίως όμως, δεν έχουν αντικατασταθεί».

Ο πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ είπε επίσης «Με 6,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς, η χώρα επιδημιολογικά βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση από ό,τι πέρυσι. Αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν κάνουμε καλά σε επίπεδο πρόληψης και αντιμετώπισης της πανδημίας»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις