Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

Σύγκρουση Λευκού Οίκου με 25 Πολιτείες των ΗΠΑ για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό: Δεν θα τον εφαρμόσουμε

 


Διαστάσεις λαμβάνει η αντίδραση των αμερικανικών Πολιτειών στο μέτρο του Τζο Μπάιντεν περί αναγκαστικού εμβολιασμού που σκοπεύει   να εφαρμόσει σε όλη την επικράτεια των  ΗΠΑ ο Αμερικανός πρόεδρος.

Αρχικά και όπως είχαμε ήδη αναφέρει από εχθές, έντεκα Πολιτείες  κατέθεσαν αγωγή κατά του Λευκού Οίκου για το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με περισσότερους από 100 υπαλλήλους από τις 4 Ιανουαρίου του 2022, αλλά στη συνέχεια στο «κίνημα» αυτό προστέθηκαν ακόμη 14 Πολιτείες!

Οι έντεκα Πολιτείες είναι το Μιζούρι,  η Αλάσκα, η Αριζόνα, το Αρκάνσας, η Μοντάνα, η Νεμπράσκα, το Νιου Χάμσαϊρ, η Βόρεια Ντακότα, η Νότια Ντακότα το Ουαϊόμινγκ και η Αλαμπάμα.
Τώρα 14 ακόμη Πολιτείες αντιδρούν στην αντισυνταγματικότητα της απόφασης αυτής.


Πρόκειται για την Φλόριντα (καμία έκπληξη εδώ βέβαια), τη Γεωργία, το Αίνταχο, την Αιόβα, το Κεντάκι, την Λουιζιάνα, το Μισισίπι, το Οχάιο, η Οκλαχόμα, η Νότια Καρολίνα, το Τεννεσί, το Τέξας, η Γιούτα και την δυτική Βιρτζίνια,

Όπως ανέφερε ο ο Γενικός Εισαγγελέας του Μιζούρι Έρικ Σμιτ. «Αυτή η εντολή είναι αντισυνταγματική, παράνομη και παράλογη».

Ο νέος κανονισμός δημοσιεύθηκε στο Ομοσπονδιακό Μητρώο την Πέμπτη από τη Διοίκηση Ασφάλειας και Υγείας του Υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ. Σύμφωνα με αυτόν, οι εταιρείες με περισσότερους από 100 υπαλλήλους οφείλουν να απαιτούν από τους εργαζόμενούς τους να εμβολιάζονται κατά του COVID-19  ή να υποβάλλονται σε εβδομαδιαία τεστ για τον ιό και να φορούν μάσκες στην εργασία τους.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις