Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Το κινέζικο υπερόπλο που νίκησε τους νόμους της φυσικής!

 Στον ύπνο πιάστηκαν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες από τη δοκιμή υπερηχητικού διαστημικού οχήματος που φέρνει πυρηνικά και εκτοξεύει πυραύλους.

Το υπερηχητικό όπλο που δοκίμασε η Κίνα τον Ιούλιο περιλαμβάνει μια τεχνολογική καινοτομία η οποία του επιτρέπει να πυροδοτεί πύραυλο,

καθώς προσεγγίζει τον στόχο του ταξιδεύοντας με ταχύτητα τουλάχιστον πέντε φορές μεγαλύτερη από αυτή του ήχου, μια ικανότητα που καμία άλλη χώρα δεν έχει επιδείξει στο παρελθόν.

Οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου, γράφουν οι Financial Times, πιάστηκαν στον ύπνο από αυτή την τεχνολογία, η οποία επιτρέπει στο υπερηχητικό όχημα, ένα ευέλικτο διαστημικό όχημα που μπορεί να φέρει πυρηνική κεφαλή, να πυροδοτεί ξεχωριστό πύραυλο στα μέσα της πτήσης στην ατμόσφαιρα πάνω από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας.

Ειδικοί της Darpa, της ομάδας έρευνας του Πενταγώνου, παραμένουν αβέβαιοι ως προς το πώς κατάφερε η Κίνα να ξεπεράσει τους περιορισμούς της φυσικής πυροδοτώντας αντίμετρα από όχημα που κινείται με υπερηχητική ταχύτητα, δηλώνουν άνθρωποι με γνώση των λεπτομερειών της επίδειξης.

Ειδικοί μελετούν τα δεδομένα που σχετίζονται με τη δοκιμή για να καταλάβουν πως η Κίνα κατέκτησε τη συγκεκριμένη τεχνολογία. Συζητούν επίσης για τους λόγους που υπάρχει το βλήμα το οποίο πυροδοτήθηκε από υπερηχητικό όχημα χωρίς προφανή δικό του στόχο, πριν πέσει στη θάλασσα.

Κάποιοι ειδικοί του Πενταγώνου υποστηρίζουν ότι ήταν ένας πύραυλος αέρος-αέρος. Αλλοι πιστεύουν ότι αποτελούσε αντίμετρο που θα καταστρέψει πύραυλο αεράμυνας που θα προσπαθήσει να πλήξει το διαστημικό όχημα κατά την διάρκεια μιας σύγκρουσης.

Ρωσία και ΗΠΑ ασχολούνται με τα υπερηχητικά όπλα για χρόνια, αλλά ειδικοί επισημαίνουν ότι η πυροδότηση αντίμετρων είναι μια ακόμα απόδειξη ότι η Κίνα είναι πολύ πιο μπροστά τόσο από το Κρεμλίνο, όσο και από το Πεντάγωνο.

Ο Λευκός Οίκος αρνείται να σχολιάσει το θέμα, αλλά δήλωσε ότι παραμένει ανήσυχος για τη δοκιμή της 27ης Ιουλίου, την οποία αποκάλυψαν οι Financial Times προ μηνός και διέψευσε το Πεκίνο υποστηρίζοντας ότι δοκίμασε επαναχρησιμοποιούμενο διαστημικό όχημα.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις