Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

Το παρασκήνιο της κλήτευσης Πολάκη στην Ασφάλεια Αττικής μετά από μήνυση εις βάρος του από τον Μένιο Φουρθιώτη

 Στην Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για πράξη διολίσθησης σε αυταρχικές ατραπούς

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει η κλήτευση του βουλευτή Παύλου Πολάκη στην Ασφάλεια Αττικής, προκειμένου να καταθέσει ανορκίστως στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης,

μετά από μήνυση που έχει καταθέσει εις βάρος του ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης, που πρόσφατα αποφυλακίστηκε

Όλα ξεκίνησαν χθες αργά το απόγευμα όταν ο βουλευτής Χανίων επιστρέφοντας στο σπίτι του μετά την ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, βρήκε ένα χαρτί από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της ΕΛ.ΑΣ. και ειδικότερα από το Τμήμα Προστασίας του Κράτους Κατά του Δημοκρατικού Πολιτεύματος.

Με αυτό, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας καλείται να μεταβεί την Παρασκευή 19 του μηνός στο κτίριο της Ασφάλειας Αττικής στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, προκειμένου να δώσει ανωμοτί κατάθεση στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης μετά από παραγγελία του Εισαγγελέα, λόγω μήνυσης που έχει καταθέσει εις βάρος του ο πρόσφατα αποφυλακισθείς τηλεπαρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης.

Ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ανάρτηση του στο Facebook αναρωτιέται μεταξύ άλλων (η διατύπωση παραμένει ως έχει): «Ποιος είναι αυτός ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ που με μηνυτή τον φυλακισμένο για πέντε μήνες για σειρά κακουργημάτων και πλημμελημάτων Μένιο Φουρθιωτη τον οποίο είχα αποκαλύψει:

-πως πήρε εκατοντάδες χιλιαδες ευρώ ΠΑΡΑΝΟΜΑ από το πρόγραμμα συνεργασία και από τις επιστρεπτεες προκαταβολές σε μαϊμού επιχειρήσεις του

-πως ειχε παράνομα φύλαξη πολλών αστυνομικών

με καλεί να δώσω κατάθεση στο τμήμα ΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ;;;;;».

Επίσης: «Ποιοι είναι αυτοί οι αστυνομικοί υπάλληλοι και οι οι προϊστάμενοι τους που ΤΟΛΜΟΥΝ και καλούν ΒΟΥΛΕΥΤΗ να δώσει εξηγήσεις  σε προανάκριση στο τμήμα αυτό;;;;;;Πάλι χωρίς να υπάρχει άρση ασυλίας;;;; Οι εξηγήσεις είναι δυο :

-ΕΙΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ

-ΕΙΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (που κρατάει κάποιους ο Φουρθιωτης και χορευουν)».

Ο κ. Πολάκης ξεκαθαρίζει ότι στις 19 του μηνός δεν πρόκειται να μεταβεί στην Ασφάλεια Αττικής καθώς έχει προγραμματισμένο χειρουργείο σε ασθενή του. Παράλληλα ζητά την παραδειγματική τιμωρία τόσο του εισαγγελέα που διέταξε την προανάκριση όσο και των αστυνομικών υπαλλήλων που υπέγραψαν την κλείσεις ανωμοτί κατάθεσή του. «ΦΕΡΤΕ τη μήνυση του Φουρθιωτη στη Βουλή γιατί θέλω να δω 158 βουλευτές της ΝΔ και ένα του ΚΙΝΑΛ να ψηφίζουν την άρση ασυλίας μου επειδή έβγαλα στη φόρα τις βρωμιές και τα λεφτά που πήρε ο Φουρθιωτης!!! ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΘΑ ΠΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΛΕΝΤΑΕΙ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ» γράφει ο ίδιος.

Σήμερα η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη απέστειλε αναφορά προς τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, ζητώντας να ενημερωθεί εάν έχει διαβιβαστεί στο Κοινοβούλιο σχετική δικογραφία, καλώντας τον «να περισώσει το κύρος του Κοινοβουλίου και να πράξει καθετί εντός των αρμοδιοτήτων του, για τη διαφύλαξη της νομιμότητας και της συνταγματικής τάξης, ώστε να ανακληθεί η αντισυνταγματική και παράνομη κλήση βουλευτή, η οποία προσβάλλει βάναυσα τη Βουλή, παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα και αποτελεί επικίνδυνο προηγούμενο αλλά και πράξη διολίσθησης σε αυταρχικές ατραπούς που υπονομεύουν τη Δημοκρατία». Πληροφορίες πάντως από την Κουμουνδούρου αναφέρουν στο newsbeast πως τέτοια δικογραφία δεν έχει διαβιβαστεί στη Βουλή.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις