Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Η Τουρκία παρουσίασε το πρώτο τμήμα του μελλοντικού μαχητικού 5ης γενιάς ΤF-X - Σε παραγωγή το 2028!


 Απειλή από το μέλλον για την Ελλάδα

Ο Τεμέλ Κοτίλ επικεφαλής της τουρκικής αεροπορικής βιομηχανίας, παρουσίασε σήμερα το πρωτό τμήμα του μελλοντικού μαχητικού 5ης γενιάς, του TF-X.

«Παράξαμε το πρώτο απάρτιο του εθνικού μας μαχητικού αεροσκάφους. Κάθε βήμα που κάνουμε για την επιβίωση του σχεδίου της πατρίδας μας είναι πολύτιμο για μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βαδίζουν στο ίδιο μονοπάτι με ενθουσιασμό και αφοσίωση».

Το πρώτο απάρτιο παρήχθη. Το αεροσκάφος σχεδιάζεται να βγει για πρώτη φορά από το υπόστεγο το 2023, να απογειωθεί για την πρώτη δοκιμαστική του πτήση το 2025 και να αρχίσει να παραδίδεται το 2028.

Όπως καθίσταται σαφές, το μόνο που απασχολεί την Άγκυρα, είναι το κενό που παρουσιάζεται στην αεροπορική της ισχύ μέχρι το 2028, από την στιγμή που δεν της παραδόθηκαν τα μαχητικά F-35.

Για αυτό και αποζητά ως ενδιάμεση λύση, την απόκτηση 40 καινούριων F-16 Viper και τον εκσυγχρονισμό 80 παλαιότερων δικών της μαχητικών στο ίδιο επίπεδο για αντισταθμίσει την προμήθεια των 24 Rafale F3R και των εκσυχρονισμό των 82 ελληνικών F-16 σε επίπεδο Viper.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει να γίνει αποδεκτό το τουρκικό αίτημα από τις ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ δεν το έχουν ακόμα αποδεχτεί αλλά ούτε το έχουν απορρίψει, κάτι το οποίοι θα έπρεπε να είχαν κάνει ήδη, με βάση τον αμερικανικό νόμο CATSAA.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις