Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

«Αδειάζει» τις «Big Pharma» για την μετάλλαξη Όμικρον ο Δ.Κούβελας: «Ο ιός γίνεται ένα κοινό κρυολόγημα»


 Οι κυβερνήσεις και τα στελέχη των «Big Pharma» έχουν «σπείρει» τον πανικό με την μετάλλαξη Όμικρον, την οποία βρήκαν ως αφορμή για να επιβάλλουν περισσότερους εμβολιασμούς, όμως ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας, Δημήτρης Κούβελας, τονίζει ότι πλέον ο κορωνοϊός μετατρέπεται σε ένα κοινό κρυολόγημα. 

«Όταν ένας ιός είναι περισσότερο μεταδοτικός, όπως η μετάλλαξη Όμικρον, τότε οδηγούμαστε σε περισσότερες μεταλλάξεις, άρα τείνει να φθίνει» επισημαίνει ο καθηγητής Δημήτρης Κούβελας, αποκωδικοποιώντας τον δαίδαλο των ειδήσεων που επικαλύπτουν η μια την άλλη, πολλές φορές αλληλοαναιρούμενες.

«Ο Έμπολα δεν έγινε πανδημία γιατί είναι πολύ θανατηφόρος» εξηγεί. «Ένα πολύ φονικό στέλεχος πολύ δύσκολα γίνεται πανδημία, γιατί οι φορείς του πεθαίνουν προτού τον διασπείρουν. Ένα στέλεχος ήπιο, όπως η μετάλλαξη Όμικρον, θα το κολλήσουν όλοι, αλλά δεν θα νοσήσουν βαριά, ούτε θα πεθάνουν».

«Επομένως, από μετάλλαξη σε μετάλλαξη του κορωνοϊού, δεν πρέπει να ανησυχούμε, όπως κάνει δημοσίως ο κ. Μπουρλά, διότι οδηγούμαστε εντέλει στην απόλυτη φθορά του ιού», υπογραμμίζει ο κ Κούβελας. «Κι αφού μεταδίδεται τόσο εύκολα η Όμικρον θα κολλήσουν τελικά όλοι και ως εκ τούτου θα καταλήξει ο ιός σε κάτι ενδημικό, σε ένα κοινό κρυολόγημα» συμπεραίνει.

Και αναφορικά με την «ύπουλη» μετάλλαξη της παραλλαγής Όμικρον εμφανίζεται καθησυχαστικός ο καθηγητής Φαρμακολογίας: «Το PCR τεστ ανιχνεύει και πολλαπλασιάζει μια πρωτεΐνη που ήδη έχει. Αν δεν υπάρχει, δεν μπορεί να την δει. Πρέπει να αναπτυχθεί μια νέα μέθοδος PCR. Ωστόσο, αφού ανιχνεύθηκε ήδη αυτή η σπάνια μετάλλαξη της Όμικρον, υπάρχει πλέον μέθοδος. Μένει να χρησιμοποιηθεί στο εξής ευρύτερα για την ανίχνευση» καταλήγει.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις