Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Αδιανόητη επίθεση Μ.Θεμιστοκλέους σε Δ.Κούβελα: «Προσφέρει κακή υπηρεσία στον τόπο και στην δημόσια υγεία»

 


Μια απίστευτη επίθεση δέχθηκε από την κυβέρνηση και δημοσιογράφους ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, γιατί μίλησε για την ασφάλεια των εμβολίων! 

Την ώρα που η κυβέρνηση βρίσκεται στα σχοινιά, λόγω της μελέτης Σ.Τσιόδρα-Θ.Λύτρα, τα κυβερνητικά στελέχη κάνουν επιθέσεις σε όσους διαφωνούν μαζί τους! Φτάσαμε στο σημείο η Μ.Γκάγκα και ο Γ.Μαγιορκίνης να απαξιώνουν τον Σωτήρη Τσιόδρα, οπότε μας φαίνεται λογικό να δέχεται επίθεση και ένας επιστήμονας που διαφωνούσε από την πρώτη ημέρα με το κυβερνητικό αφήγημα.

Συγκεκριμένα ο Δ.Κούβελας, όπως κατήγγειλε και ο ίδιος με ανάρτηση του, «φιμώθηκε» από τον ΑΝΤ1 γιατί μίλησε με επιστημονικά στοιχεία για τα εμβόλια. Μάλιστα στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριο Θεμιστοκλέους, ο οποίος χρησιμοποίησε αδιανότητους χαρακτηρισμούς.  

Ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε πως «το εμβολιαστικό πρόγραμμα περνάει τις καλύτερές του ημέρες», τονίζοντας δε ότι έχουν αυξηθεί σημαντικά τα ραντεβού για την πρώτη δόση στους άνω των 60 ετών.

Από πλευράς του ο κ. Κούβελας είπε ότι τα εμβόλια δεν έχουν την τελική έγκριση σημειώνοντας πως ότι «ο δισταγμός μου αφορά στην παντελή έλλειψη υποδομών για να τηρούνται τα προαπαιτούμενα για την χρήση αυτών των εμβολίων». Παράλληλα, ο κ. Κούβελας υποστήριξε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Βρετανίας «αν κάποιος εμβολιασμένος νοσήσει έχει μεγαλύτερη πιθανότητα θανάτου».

Η αναφορά αυτή, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Μάριου Θεμιστοκλέους ο οποίος απάντησε λέγοντας πως υπάρχουν κανόνες στα θέματα Υγείας και το πλαίσιο της επιστήμης για την ασφάλεια των εμβολίων, υπογραμμίζοντας ότι «μια τέτοια συζήτηση δίνει τροφή στους αντιεμβολιαστές. Ο κ. Κούβελας προσφέρει κακή υπηρεσία στον τόπο και στην δημόσια υγεία. Δεν θα κάνουμε καμία επιστημονική συζήτηση για το αν τα εμβόλια είναι ασφαλή η όχι. Αυτό το θέμα έχει λυθεί», υπογράμμισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΜΑ, έως τις 4 Δεκεμβρίου είχαν καταγραφεί στην EudraVigilance 32.649 θάνατοι και 3.003.296 παρενέργειες μετά από εμβολιασμό κατά του Covid-19. 

Αυτά τα στοιχεία αφορούν τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μόνο. 

Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το να υποστηρίζει η κυβέρνηση για έναν επιστήμονα ότι «προσφέρει κακή υπηρεσία στον τόπο και στην δημόσια υγεία» μας φαντάζει τουλάχιστον ως αστείο την ώρα που η μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα αποκαλύπτει ότι χιλιάδες Έλληνες πέθαναν λόγω της ανικανότητας και της αδιαφορίας της κυβέρνησης! 



ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις