Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021

Θέλουμε Δημοψήφισμα

 


Δημοψήφισμα τώρα

     Η χρήση του όρου «Μακεδονία» ή παραγώγου της στην ονομασία των Σκοπίων συνιστά διαστρέβλωση της ιστορίας,

αποκόπτοντας την διαχρονική και αδιάλειπτη ελληνικότητα της από αρχαιοτάτων και μέσων χρόνων ιστορικής Μακεδονίας από την σύγχρονη Ελληνική Ιστορία, ως σαν οι σύγχρονοι Μακεδόνες να ταυτίζονται με τους σλαβόφωνους γείτονές μας. Περαιτέρω, η απόπειρα μέσω του κειμένου των Πρεσπών για επίσημη, ρητή αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και εθνικότητας ή υπηκοότητας επιχειρεί καινοφανώς να θεμελιώσει τον άμεσο και ανυπόστατο αλυτρωτισμό της γείτονος χώρας, ενθαρρύνοντας επιπροσθέτως μελλοντικές επεκτατικές βλέψεις. Σημειώνουμε ότι ήδη τα ελληνικά δικαστήρια (ΑΠ 1448/2009) έχουν κρίνει ότι δεν υφίσταται ούτε μακεδονική γλώσσα ούτε ξέχωρη της ελληνικής μακεδονική εθνότητα.

     Ήρθε η ώρα οι Έλληνες Πολίτες να αντιδράσουμε με όποιους τρόπους συνταγματικά προβλέπονται, γιατί δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι αρκετοί βουλευτές έχουν παρερμηνεύσει την λαϊκή εντολή που εμείς δώσαμε, εκμεταλλευόμενοι την ψήφο μας.

     Δεν παραχωρούμε σπιθαμή της ιστορίας μας και απαιτούμε οι βουλευτές μας να μην πράττουν ενάντια στην λαϊκή κυριαρχία. Είμαστε πολίτες ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και για τα εθνικά μας θέματα δεν έχουμε κανένα «χρώμα». Χαιρετίζουμε την κίνηση 1025 συμπολιτών μας που δεν έμειναν αδρανείς, αλλά θέλησαν να δηλώσουν δημοσία την αντίδρασή τους (https://professors-phds.com/2018/12/04/15345/) ζητώντας δημοψήφισμα και αθροίζουμε την φωνή μας μαζί τους αλλά και με όποιους άλλους το έχουν ήδη πράξει και δεν το γνωρίζουμε.

    Με το παρόν αιτούμαστε εφαρμογή του άρθρου 42 παρ. 2 εδ. 1 του Συντάγματος για την διεξαγωγή Δημοψηφίσματος προς επικύρωση ή μη του κειμένου των Πρεσπών και της έγκρισης της υλοποίησής του. Άλλως κι αν παρ΄ ελπίδα, λάθρα προς την λαϊκή βούληση, ψηφιστεί και εγκριθεί από την ελληνική βουλή το κείμενο των Πρεσπών και η υλοποίησή του, αιτούμαστε την διεξαγωγή Δημοψηφίσματος για ψηφισμένο νομοσχέδιο κατά άρθρο 42 παρ. 2 εδ. 2 του Συντάγματος για να αποτυπωθεί γνήσια και αυθεντικά η λαϊκή κυριαρχία.

    Έκαστος δε ημών των ψηφισάντων δηλώνει υπευθύνως κατ’ άρθρο 8 του ν. 1599/1986 ότι α) είναι Έλληνας πολίτης ή Έλληνας της Διασποράς, ηλικίας 17 ετών τουλάχιστον, β)τα δηλωθέντα στοιχεία είναι αληθή και ότι γ) ψήφισε το παρόν άπαξ.

Το παρόν θα επιδοθεί μετ’ αποδείξεως στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προς γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες.


Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι: ΚΛΙΚΑΡΕ ΕΔΩ

ΜΕΤΑ...
 Πήγαινε στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο… και κάνε επιβεβαίωση στο μήνυμα που ήρθε, έτσι γίνετε δεκτή η ψήφος σου

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις