Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Αμερικανικά αεροσκάφη από την Σούδα κατασκοπεύουν την Ρωσία και η Μόσχα προειδοποιεί την Αθήνα…


 Η Ελλάδα βρίσκεται στο «στόχαστρο» της Μόσχας

Αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη απογειώνονται από την Σούδα με κατεύθυνση την ρωσική Κριμαία και προκαλούν την οργή της Μόσχας.

Ρωσικά ΜΜΕ στοχοποιούν ήδη τις πτήσεις των αμερικανικών κατασκοπευτικών αεροσκαφών και αυτό αφορά κυρίως την Ελλάδα από το έδαφος της οποία ξεκινούν οι πτήσεις αυτές.

Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας  ανακοίνωσε  ότι θα εξετάσει τις συνθήκες γύρω από ένα «αγνώστου ταυτότητας αεροσκάφος» που ανάγκασε δύο ρωσικά εμπορικά αεροσκάφη να αλλάξουν πορεία πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα την περασμένη Παρασκευή.  

Σύμφωνα με αναφορές στις 11:56 π.μ. (ώρα Μόσχας) στις 10 Δεκεμβρίου, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Σότσι εντόπισαν ένα άγνωστο αεροσκάφος που πετούσε σε ύψος 21.000 πόδια, περίπου 30 μίλια μακριά από τη νότια ρωσική ακτή. 

Εμφανίζοντας τον κωδικό squawk 3203, το άγνωστο αεροσκάφος φέρεται να «εμφανίστηκε χωρίς προειδοποίηση» και απέτυχε να ανταποκριθεί στα αιτήματα του ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας. 

Οι ρωσικές αρχές δήλωσαν ότι δύο εμπορικές πτήσεις, η πτήση U6-219 της Ural Airlines από το Αικατερινούπολη και η πτήση SU-1136 της Aeroflot από τη Μόσχα, έλαβαν οδηγίες να προσαρμόσουν τις διαδρομές πτήσης τους για να αποφύγουν τυχόν συγκρούσεις με το άγνωστο αεροσκάφος. Και οι δύο αεροπορικές εταιρείες προσγειώθηκαν επιτυχώς στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Σότσι χωρίς να προκληθούν προβλήματα. 

Οι Ρώσοι αξιωματούχοι δεν έχουν ακόμη πει ποιος πιστεύουν ότι είναι υπεύθυνος για το άγνωστο αεροσκάφος. Ωστόσο, το Κρεμλίνο έχει καταθέσει πολυάριθμες καταγγελίες για αναγνωριστικές πτήσεις του ΝΑΤΟ που εκτελούνται κοντά στα σύνορα της Ρωσίας τις τελευταίες εβδομάδες. 

Στις 8 Δεκεμβρίου, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατέθεσε επίσημη επιστολή  διαμαρτυρίας στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα, διαμαρτυρόμενη για πτήσεις επιτήρησης των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ κοντά στη Ρωσία.

«Ο στρατός των ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ προσπαθούν να δοκιμάσουν την ασφάλεια των συνόρων μας για να προβούν σε προκλήσεις εναντίον πολιτικών αεροσκαφών, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια του εναέριου χώρου και ανθρώπινες ζωές», έγραψε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. 

Ένας έλεγχος των δεδομένων ραντάρ στο  Flightradar24  αποκαλύπτει ότι το άγνωστο αεροσκάφος ήταν σχεδόν σίγουρα αεροσκάφος παρακολούθησης του ΝΑΤΟ, πιθανότατα των ΗΠΑ. 

Εμφανιζόμενο «χωρίς διακριτικό», το άγνωστο αεροσκάφος εμφανίστηκε στο ραντάρ μετά τον ανεφοδιασμό εν πτήσει με ένα Boeing KC-135R Stratotanker της Αεροπορίας των ΗΠΑ πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, περίπου 80 μίλια βόρεια της Τουρκίας περίπου στις 11:20 π.μ. (ώρα Μόσχας). 

Σύμφωνα με τα αρχειοθετημένα στοιχεία πτήσης, το αεροσκάφος στη συνέχεια προχώρησε σε πολλούς βρόχους κοντά στη ρωσική ακτή πριν ταξιδέψει βορειοδυτικά κατά μήκος της χερσονήσου της Κριμαίας, μέχρι την Οδησσό της Ουκρανίας και στη συνέχεια πίσω κατά μήκος των συνόρων της Ρωσίας με τη Μαύρη Θάλασσα. 

ρανίας, από τα τέλη της περασμένης άνοιξης, η Ρωσία μετέφερε σημαντικό αριθμό πολεμικών αεροσκαφών, αερομεταφερόμενων στρατευμάτων, μηχανοκίνητων και τεθωρακισμένων μονάδων, επιθετικών ελικοπτέρων και στοιχείων υποστήριξης και επιμελητείας στη χερσόνησο της Κριμαίας. 

Το Πεντάγωνο και η Κοινότητα Πληροφοριών των ΗΠΑ έχουν  προειδοποιήσει  ότι η Ρωσία φαίνεται να προετοιμάζεται για μια στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία, πιθανώς ήδη από τον Ιανουάριο του 2022. 

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις